Actualitzat 30/12/2014 13:09

Rosell qualifica la depreciació de jugadors per 63 milions del 2003 de "perfecta"

Sandro Rosell
EUROPA PRESS

Aquesta depreciació, atribuïda a Laporta, és clau en les pèrdues del seu mandat

BARCELONA, 16 set. (EUROPA PRESS) -

L'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell ha assegurat aquest dimarts en la seva declaració a la vista oral per la presumpta acció social de responsabilitat sobre l'expresident Joan Laporta i la seva última Junta Directiva que la depreciació de jugadors per valor de 63 milions d'euros que es va fer el 2003 amb ell com a vicepresident esportiu, i que és factor clau per atribuir a Laporta les pèrdues de 46,7 milions en el seu mandat que ara estan en judici, va ser "perfecta".

"Se'ns va demanar que féssim una valoració del que crèiem que valia la plantilla. Quins jugadors realment pot o no servir, i que depreciació té. Estava sobrevalorada en 63 milions. Ho vam valorar perfecte, perquè tots els vam vendre per res, excepte Riquelme, per molt poc", ha manifestat Rosell en la seva declaració.

Així, Rosell va acceptar la seva part de responsabilitat a intentar atribuir les pèrdues de 63 milions d'euros per la depreciació de jugadors com Gerard, Enke, Geovanni, Christanval, Rochemback, Bonano, Alfonso o Riquelme a la Junta de Joan Gaspart. Finalment, amb la decisió del Tribunal Suprem, es va atribuir a la Junta de Laporta de la qual Rosell formava part.

"Sóc responsable dels actes mancomunats. Si estàs en un grup, ets partícip del que és bo i del que és dolent, és obvi", ha reconegut Rosell després de ser preguntat sobre aquesta qüestió. "Es va intentar passar (la depreciació de 63 milions d'euros) als comptes de la Junta anterior (de Gaspart) i el Suprem no ho va acceptar", ha reconegut Rosell.

D'altra banda, ha reiterat que els comptes que els va lliurar Laporta a l'intercanvi de poders del 2010, quan Rosell va guanyar les eleccions, no estaven auditats. "El 2010, se'ns donen els comptes, que no estan auditats. Esperem, ens donen els comptes auditats per Deloitte amb quatre excepcions i tres incerteses. Abans d'anar a Assemblea, la Llei diu que has de presentar els comptes reals, quan hi ha quatre excepcions i tres incerteses has de tenir-les en compte", ha assenyalat.

A més, també ha assegurat que el valor del club, quan van prendre les regnes el 2010, era "negatiu". "El club al 2010 estava en fallida tècnica, amb fons propis negatius. No ho sé al 2003. Tampoc sé quin Barça valia més, però molt poc en els dos casos. El valor, tècnicament, era negatiu", ha apuntalat.

Durant les dues hores i vint minuts de la seva declaració, Rosell va intentar respondre a totes les qüestions sobre les excepcions i incerteses que es van incloure en la 'Due Diligence' sobre els últims comptes de Laporta. Entre elles, l'anècdota va arribar a l'explicar per quant va ser la impossibilitat de vendre els terrenys de Viladecans que va comprar la Junta de Laporta.

"Viladecans no està quantificada (en la 'Due Diligence'), però després es va quantificar en una pèrdua patrimonial, es va comprar per 18 i es va valorar en 5,5 milions, i és a sobre més que no val. Intentem vendre la finca al preu que fora i no vam tenir cap oferta, no ho volia ningú. No va donar ni interès. Vaig voler vendre'l, necessitàvem caixa, i res. Va venir un pagès de la zona a veure si podia plantar carxofes", ha comentat.

"L'Espai Barça' era inviable, no tenia permisos ni ens donarien permisos per fer-ho. La Generalitat ho prohibia, i els verds. Era inviable, no em posi en un tema que era inviable pels informes que teníem", ha afirmat en aquest sentit.

Pel que fa als terrenys de Sant Joan Despí, ha estat més dur. "No va ser una compravenda, no es va registrar mai. És una operació de balanç. No havia vist mai, menys al Barça, vendre uns terrenys a canvi de l'IVA, sense cap termini. I només es va pagar l'IVA. Si algú aconsegueix comprar una cosa així, m'agradaria coneixe'l perquè és un crac de les finances. Vam desfer el tracte per fer una operació de balanç", ha lamentat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés