Publicat 06/06/2016 11:35

El Fons Social Europeu millorarà ocupació i cohesió a Catalunya amb 609 milions fins al 2023

 Dolors Bassa
EUROPA PRESS

Bassa destaca que el programa lluitarà contra la bretxa de gènere i l'atur juvenil

BARCELONA, 6 juny (EUROPA PRESS) -

El Fons Social Europeu de Catalunya 2014-2020 millorarà l'ocupabilitat de les persones i la cohesió social amb 609 milions d'euros fins al 2023, amb un programa operatiu que posa l'èmfasi en la feina dels joves i els més grans de 45 anys, i en la lluita contra la bretxa de gènere.

A la presentació del programa operatiu del fons, la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Dolors Bassa, ha explicat aquest dilluns que la meitat del finançament serà europeu i l'altra meitat catalana, davant del que ha destacat que el Govern ha pogut elegir com s'abordaran els eixos estratègics del fons.

El 45% del finançament es destinarà a l'accés de les persones al mercat laboral, el 30% a la cohesió social, i la resta a l'aprenentatge permanent, a modernitzar les institucions mercat de treball i millorar l'accés a serveis de feina.

S'aplicarà entre 2016 i 2023 i entre els seus objectius figura també la lluita contra la pobresa i el foment de l'afany emprenedor, ha relatat la consellera, i ha destacat la necessitat de crear sinergies al mercat laboral, amb l'objectiu que "Catalunya sigui una de les regions europees que més avanci en cohesió social".

Des del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, el sotsdirector de la unitat administradora del Fons Social Europeu, Ángel M. García, ha felicitat la Generalitat per aconseguir l'aprovació europea del programa operatiu, una negociació que ha dit que no és senzilla.

Ha explicat que és el fons europeu més antic, que va néixer el 1957, i que inverteix en les persones i el seu futur amb polítiques que milloren la seva ocupabilitat i la seva situació social, una eina fonamental en la lluita contra la pobresa, a més de ser un recurs molt important des del punt de vista financer.

RESULTATS D'IMPACTE

La directora del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), Mercè Garau, ha explicat que les accions s'han dissenyat amb els tècnics, però també escoltant a les entitats i buscant "resultats d'impacte, pràctics" en una societat que té una situació fràgil.

La cap del Servei de Programació i Certificació del FSE del SOC, Leonor Tamayo, ha explicat que en la diagnosi prèvia a l'elaboració del programa --feta al costat de la Taula del Tercer Sector-- es van identificar desigualtats de gènere i col·lectius vulnerables, però també una alta mortalitat en l'afany emprenedor.

Tamayo ha posat com a exemple dels programes que es portaran a terme el foment de la contractació i el manteniment del lloc de treball de persones amb risc d'exclusió, acollida d'immigrants i plans de formació en centres penitenciaris, així com accions de lluita contra estereotips a l'ocupació.

El director de la Representació de la Comissió Europea (CE) a Barcelona, Ferran Tarradellas, ha subratllat que el fons suposa un suport també per a les administracions.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés