Actualitzat 28/06/2017 13:01

Foment ratifica el calendari per al Corredor Mediterrani

'El Nus Ferroviari De l'Àrea De Tarragona I Els seus Enllaços Amb El Corredor'
EUROPA PRESS

El Govern demana avanços i concreció per evitar més "dies de la marmota"

TARRAGONA, 28 juny (EUROPA PRESS) -

El coordinador del Corredor Mediterrani, Juan Barios, ha ratificat aquest dimecres el calendari anunciat pel Govern central per al desenvolupament d'aquest eix per al transport de passatgers i mercaderies.

Ho ha fet en la jornada 'El nus ferroviari de l'àrea de Tarragona i els seus enllaços amb el Corredor Mediterrani', que s'ha celebrat en el Port de Tarragona i a la qual han assistit més de 150 persones.

Així, el tram Vandellòs-Tarragona del Corredor del Mediterrani entrarà en fase de proves el 2018 en ample ibèric, el 2019 finalitzaran les obres en el tram Vandellòs-Castelló en ample internacional i el 2020 hi haurà ample mixt entre Castellbisbal i Vila-seca, ample estàndard entre Tarragona i Vandellòs i també entre Vandellòs i Castelló.

Barios ha indicat que la quota ferroviària de transport de mercaderies és d'un 4%, molt per sota d'altres països com Alemanya, França i Itàlia, que aconsegueixen el 14%, i per això ha reivindicat la importància del Corredor Mediterrani.

No obstant això, ha ressaltat que no només és important la infraestructura com a tal, sinó dotar-la de connexions i serveis, i ha posat en valor el "treball conjunt" realitzat amb totes les administracions, també amb la Generalitat, des que va ser nomenat coordinador d'aquest eix.

REPTES PENDENTS

També ha participat en la jornada el secretari d'Infraestructures i Mobilitat del Govern, Ricard Font, que ha agraït la concreció en la configuració del Corredor Mediterrani, si bé ha assenyalat reptes pendents de resoldre, com una proposta clara i acordada d'ample mixt a Reus-Tarragona, l'estació de l'Aeroport de Reus per connectar bé el Camp de Tarragona i amb l'Aeroport de Barcelona.

Font també s'ha referit a la necessitat de connectar amb alta velocitat Tarragona i València, i a seguir avançant perquè el Corredor Mediterrani sigui una realitat al més aviat possible, ja que fins ara les notícies sobre aquest eix evoquen al "dia de la marmota".

A més, han acudit a la sessió el president de Ferrmed, Joan Amorós; el president del Port de Tarragona, Josep Andreu; el president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà; el president de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (Aeqt), Josep Francesc Font; l'alcalde de Tarragona, Josep Félix Ballesteros, i el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet.

Andreu ha expressat la seva "confiança" a Barios i al calendari ratificat, ja que ha destacat que d'això depèn la competitivitat dels operadors instal·lats en el Port de Tarragona.

Poblet ha demanat a Foment que destini els recursos necessaris per transformar el potencial del Corredor en desenvolupament econòmic i ocupació, mentre que Ballesteros ha rebutjat discursos de dubte sobre si aquest eix és tan prioritari com altres, i ha afirmat que els retards fan perdre oportunitats: "Volem que el que tenim clar en el cap sigui una realitat en un termini màxim de tres o cinc anys. No podem esperar més".

EMPRESARIS

Gay de Montellà ha cridat a guanyar quota ferroviària en el transport de mercaderies a través del Corredor Mediterrani, i ha ressaltat el potencial turístic i petroquímic de Tarragona, uns sectors que es veuran reforçats amb la nova infraestructura.

Des de l'Aeqt, Font ha reivindicat que Tarragona compta amb el complex petroquímic més gran del Mediterrani, si bé és difícil captar inversions i mantenir-les si no s'ofereixen bones infraestructures: "Volem portar les nostres mercaderies allí on es consumeixen de forma eficient. Fem un pas decidit cap a Europa, la integració i l'estandarització amb l'ample internacional".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés