Publicat 16/02/2016 15:21

La Fiscalia renuncia a recórrer l'absolució de 'Ramoncín'

José Ramón Márquez Martínez, 'Ramoncín'
EUROPA PRESS

MADRID, 16 febr. (EUROPA PRESS) -

La Fiscalia ha informat al Tribunal Suprem que desisteix de recórrer la sentència de l'Audiència Nacional que va absoldre el cantant José Ramón Márquez, conegut com a 'Ramoncín', i tres excàrrecs més de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) que van ser acusats de sostreure 57.402 euros a l'entitat entre setembre del 2008 i març del 2011.

El Ministeri Públic va anunciar el gener passat la interposició d'un recurs per infracció de llei contra la decisió de l'Audiència Nacional d'exonerar 'Ramoncín' i els exmembres de l'entitat cultural en la causa oberta per possibles delictes d'apropiació indeguda, falsedat en document mercantil i administració deslleial.

En un decret, a què ha tingut accés Europa Press, la sala penal del Suprem informa que la Fiscalia ha presentat finalment un altre escrit manifestant que "s'aparta del recurs" i, en conseqüència, acorda deixar-lo per "desistit".

PROJECTES "REALS"

L'Audiència Nacional considerava que la sortida de fons de l'entitat a favor del músic va obeir a projectes que eren "reals" i no "hipotètics". La SGAE no es va presentar en aquest procediment com a acusació particular perquè considera que "no va existir cap il·legalitat en la contractació de serveis pels quals es va remunerar" 'Ramoncín' quan era soci de l'entitat.

La Secció Segona de la sala penal va absoldre el músic i l'exdirector general de la Societat Digital d'Autors (SDAE) José Luis Rodríguez Neri dels delictes de falsedat documental i apropiació indeguda, pels quals la Fiscalia demanava penes de quatre anys i deu mesos de presó.

El tribunal també va acabar exculpant l'exdirector dels Serveis Jurídics de la SGAE Pablo Hernández Arroyo, per a qui Anticorrupció demanava dos anys i nou mesos de presó per apropiació indeguda; i l'exdirector general de SGAE i exconseller de la filial digital, Enrique Loras, que s'enfrontava a dos anys de presó per aquest mateix delicte.

El tribunal ha considerat que la prova "no és prou concloent, ja que deixa un marge de dubte suficient i raonable sobre la veritable intenció i participació en els fets dels acusats" i que no es poden descartar "altres possibles versions" a la sostinguda pel fiscal José Miguel Alonso, que va parlar de negocis "hipotètics" per treure diners de l'entitat de la manera "més fàcil i ràpida possible".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés