Publicat 07/07/2016 13:55

La Fiscalia denuncia l'expilot de motos Sito Pons per presumpte frau fiscal

Sito Pons , GP Indianápolis
FRIEDEMANN KIRN

Li reclama 594.000 euros per "simular" la seva residència a l'estranger per evadir impostos

BARCELONA, 7 jul. (EUROPA PRESS) -

La Secció de Delictes Econòmics de la Fiscalia de Barcelona ha denunciat l'expilot de motociclisme Sito Pons per un presumpte delicte de frau fiscal després d'haver fixat la seva residència a l'estranger per evadir impostos, per la qual cosa li reclama 594.656 euros.

Segons recull la denúncia, consultada per Europa Press, Pons "ha simulat la seva residència a l'estranger amb l'exclusiva finalitat d'eludir el compliment de les seves obligacions fiscals a Espanya", fixant la seva residència a Mònaco i des del 2013 al Regne Unit.

La Fiscalia assegura que l'expilot va viure de manera habitual a Barcelona com a mínim des del 2010, i "tota la seva activitat professional o la major part d'ella la va desenvolupar també a Espanya" a través de l'escuderia Pons Racing, que gestionava des de Castellbisbal(Barcelona).

Segons la denúncia, Pons va declarar residir a Mònaco i va simular la seva residència a l'avinguda Princess Grace de Montecarlo, on va llogar un pis i va contractar una assegurança d'habitatge per aconseguir el permís de residència.

Tot i això, a l'apartament llogat "no es van produir consums d'aigua i llum significatius" i només consta que estigués a Mònaco tres dies coincidint amb un esdeveniment esportiu, assenyala la Fiscalia.

ENTRAMAT D'EMPRESES

A més, sosté que l'immoble on tenia registrada la seva escuderia era propietat de la societat Newrise Properties, que estava controlada per Pons des de dues societats ubicades a les Antilles Neerlandeses i Holanda.

La Fiscalia detalla que Pons "va mantenir un entramat d'empreses que va crear o va adquirir en anys anteriors", per al qual presumptament va comptar amb l'assessorament de l'advocat expert en temes societaris i internacionals Enrique E. M. i l'advocat especialitzat en temes fiscals Carlos M. S., que també han estat denunciats.

El valor net patrimonial real de les societats espanyoles que controlava el querellat podria ser d'un mínim de 9.171.449 d'euros, tot i que el 2010 no va presentar la declaració de l'IRPF "així donava a entendre a l'Agència Tributària que no tenia res a declarar i que no estava obligat a això".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés