Publicat 11/05/2016 14:20

Fiscal del TS demana que l'Audiència dicti una tercera sentència sobre l'hotel del Palau

Juicio sobre el hotel del Palau de la Música
EUROPA PRESS

Planteja revisar la condemna a Millet i Montull i avisa que es tracta d'una operació "molt especulativa"

MADRID, 11 maig (EUROPA PRESS) -

El fiscal del Tribunal Suprem (TS) ha demanat a l'Audiència de Barcelona que, per tercera vegada, dicti una sentència sobre el cas de l'hotel del Palau de la Música que revisi la condemna d'un any per a Fèlix Millet, l'expresident de la Fundació Orfeó vinculada a aquest auditori, i per a la seva mà dreta, Jordi Montull. En l'esmentada resolució, a més, es va exculpar la cúpula d'Urbanisme de l'Ajuntament.

"Estem davant d'una operació molt especulativa que es va portar a terme sense aportar cap capital", ha assegurat el fiscal en una breu intervenció durant la vista pública celebrada aquest dimecres sota la presidència de Manuel Marchena.

El Suprem ja va ordenar el març del 2015 que l'Audiència tornés a redactar una nova resolució perquè considera que no s'havien tingut en compte documents aportats en el procés.

La Secció Cinquena de l'Audiència Provincial de Barcelona va atendre aquesta petició i, a més de condemnar a un any de presó Millet i Montull, els va imposar una multa de 3.604.000 euros i de 901.200, respectivament.

Per la seva banda, va absoldre l'exregidor d'Urbanisme Ramón García-Bragado, l'exgerent d'aquesta àrea Ramón Massaguer, el llavors responsable dels serveis jurídics municipals Enric Lambies i l'arquitecte del projecte que mai va veure la llum, Carlos Díaz.

El fiscal del Suprem ha subratllat que aquesta causa s'enquadra en una altra "més complexa", pendent encara de judici, que investiga Millet pel desfalc dels comptes del Palau de la Música.

En el cas de l'hotel, s'investiga Millet i Montull pels delictes d'apropiació indeguda, tràfic d'influències, falsedat documental i prevaricació per la compra d'unes finques pròximes a l'auditori després de ser revalorats els terrenys pel canvi d'assignació, passant el seu ús d'equipament a residencial.

Una vegada revalorats, volien vendre aquests terrenys a un tercer, el que, segons la sentència de l'Audiència Provincial, va ser "hàbilment ocultat a cada moment" per Millet i Montull a la resta d'acusats.

Per aquesta operació, que es remunta al 2003, Millet i Montull haurien aconseguit un benefici econòmic de 3,6 milions d'euros a través de plusvàlues, tot i que aquesta xifra es va rebaixar finalment fins a 900.000 euros, segons les acusacions.

CANVI DE QUALIFICACIÓ

El fiscal s'ha referit a aquesta "falsa" motivació en el canvi de qualificació dels terrenys i ho ha enquadrat en la recerca d'una "guany justificada com desinteressada" per part de la Fundació Orfeó del Palau però que, en realitat, ocultava l'interès de Millet i Montull de "disposar dels diners com si fos seus".

Ha criticat que la sentència de l'Audiència Provincial "incorri en ignorància deliberada".

Els advocats defensors dels exdirigents socialistes de la cúpula d'Urbanisme s'han centrat a diferenciar l'"espoliació" del Palau amb l'intent de construir un hotel al costat de l'auditori que, segons l'advocat Cristóbal Martell --defensor de l'arquitecte Carlos Díaz--, "es va projectar amb una transferència d'ús del terra però no amb una requalificació".

"Estem davant d'un interminable procés que sembla no arribar mai al seu final per aconseguir a qualsevol preu una condemna", ha insistit la defensa de l'exregidor d'Urbanisme Ramón García-Bragado, recordant que seria la tercera vegada que, per mandat del Suprem, l'Audiència de Barcelona redacta una sentència sobre aquesta qüestió.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés