Publicat 23/06/2016 19:02

El I saló In(3D)ustry constata que la impressió 3D està transformant la indústria

Salón In(3D)ustry From Needs to Solutions
EUROPA PRESS

BARCELONA, 23 juny (EUROPA PRESS) -

El saló In(3D)ustry From Needs to Solutions tanca aquest dijous les portes al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona després de tres jornades en les quals ha constatat que el nou model de fabricació 3D "és una realitat" i ha començat a transformar la indústria, ha afirmat el director del certamen, Miquel Serrano.

En un comunicat, l'organització ha explicat que en el certamen s'han pogut veure les aplicacions actuals i reptes de futur de la impressió 3D en àmbits com l'arquitectura, l'automoció, la salut i els productes de consum, mentre que també ha afavorit contactes de negocis.

Serrano ha destacat que "Barcelona ha estat durant tres dies un centre internacional d'idees, reptes i solucions de la fabricació additiva i avançada", i ha afegit que la ciutat té tots els elements per impulsar aquesta nova revolució industrial.

UN CENTENAR DE CONFERENCIANTS

Han participat al saló més d'un centenar de conferenciants, al costat d'una mostra representativa de l'ecosistema econòmic i social nascut com a conseqüència de l'ús de la impressió 3D.

El saló ha dedicat un espai a l'usuari final, el 'Maker Pro', amb presència de més de 60 projectes, mentre que a la zona d'exposició han participat empreses líders en la fabricació d'aquest tipus d'impressores com HP, Renishaw, Hofman o Arburg, entre d'altres.

Davant de les transaccions comercials tancades durant el saló, moltes de les empreses expositores han mostrat la seva voluntat de participar en la pròxima edició del 2017, que tindrà lloc en el mateix recinte de Barcelona entre el 20 i el 22 de juny.

El 40% dels professionals que han visitat l'espai són alts directius, i el 60% prescriptors de compra, han apuntat des de l'organització.

PONENTS

El responsable del Centre de Desenvolupament de Prototips de Seat, Cristóbal Gómez, ha corroborat que la fabricació additiva ja està sent aplicada, mentre que el director del servei de Neurocirurgia del Centre Mèdic Teknon de Barcelona, Bartolomé Oliver, ha destacat que "permet fer implants a mida i personalitzats amb grans resultats en la cirurgia cranial i maxil·lofacial".

L'arquitecte Xavier de Kestelier ha augurat que aquesta tecnologia permetrà "construir en la Lluna en un termini d'uns 20 anys", mentre que el dissenyador de Ikea, Mikael Axelsson ha destacat les grans possibilitats que té la impressió 3D per dissenyar, customitzar o reparar un producte i donar-li una nova vida.

Han col·laborat en el certamen l'Ajuntament de Barcelona, amb Barcelona Activa; la Generalitat, a través de la Secretària per la Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació; la Direcció General d'Indústria i Acció, i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés