Actualitzat 30/12/2014 13:43

Brugera (Colonial) creu que encara cal clarificar el nou model financer

L.Recoder,J.J,Brugera,D.Calvet, A.Vidal-Aragón,J.López en BMP
EUROPA PRESS

BARCELONA, 30 oct. (EUROPA PRESS) -

El president de Colonial, Juan José Brugera, ha considerat aquest dijous que "perquè el crèdit torni de veritat cal que a la banca se li aclareixi el nou paradigma" i sàpiga quin percentatge de finançament exterior --més enllà dels seus recursos captats a través dels dipositants-- és acceptable.

"El crèdit encara no ha tornat amb la intensitat que tots voldríem", especialment per a les pimes, ha opinat al saló Barcelona Meeting Point (BMP) del recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, durant una sessió organitzada per KPMG sobre noves estratègies davant de la reactivació del sector immobiliari.

Ha recordat que, en la seva etapa a l'àmbit financer entre els anys 70 i principis dels 90, les entitats es finançaven amb els seus dipòsits, i si acudien a l'interbancari en més d'un 10%, els mercats les penalitzaven per risc excessiu.

CONÈIXER EL SECTOR FINANCER

El director general de BBVA Real Estate, Agustín Vidal-Aragón, també participant a la sessió, ha reconegut que cal trobar un nou equilibri, tot i que "els temps han canviat".

Respecte al negoci immobiliari, Vidal-Aragón ha apuntat: "Els bancs estem aparentment en aquest sector per accident, però estem obligats a conèixe'l" perquè les entitats financeres de tot el món tenen més del 50% del seu crèdit vinculat a l'àmbit immobiliari.

Ha explicat que el doble repte actual per a la banca espanyola és reduir la cartera residencial --que en alguns llocs ja s'està esgotant i en altres encara pot durar cinc anys o més-- i desenvolupar la cartera de sòl, per al que ha advocat per la col·laboració amb el sector promotor i constructor.

El soci responsable d'Immobiliari de KPMG a Espanya, Javier López Torres, ha apuntat a la necessitat d'especialització i professionalització de la comercialització immobiliària i "amb valor afegit per impulsar la demanda real i no l'especulativa".

IMPLICACIÓ PÚBLICA

El director de l'Incasòl, Damià Calvet, ha defensat que l'administració pública ha d'actuar tenint en compte la demanda del sector privat i de manera àgil "per no deixar passar cap oportunitat": ha posat l'exemple del sector Ca n'Alemany a Viladecans (Barcelona), on s'ubicarà un 'outlet' de Neinver i instal·lacions logístiques de Desigual després d'una inversió preparatòria de la Generalitat de més de 30 milions d'euros.

També ha defensat una bona planificació estratègica a través de la normativa urbanística, i ha esmentat des de l'àmbit logístic fins al macrocomplex d'oci i joc BCN World a la costa de Vila-seca i Salou (Tarragona).




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés