Actualitzat 17/03/2016 20:24

Finalitza la jornada d'alimentació i reducció de l'impacte ambiental del sector porcí

BARCELONA, 17 març (EUROPA PRESS) -

La directora general d'Agricultura i Ramaderia, Teresa Masjuan, ha clausurat aquest dijous a Vic la jornada sobre 'Alimentació animal i reducció de l'impacte mediambiental: cas porcí', que ha servit per conèixer de primera mà alguns models que s'apliquen a altres països comunitaris, ha informat la Generalitat en un comunicat.

Masjuan ha emfatitzat la similitud que hi ha en la producció porcina entre la Bretanya francesa, Holanda i Catalunya, "especialment pel pes econòmic que representen en el conjunt de l'agricultura i la capacitat per assumir reptes constantment, com el de la sostenibilitat mediambiental".

La Universitat de Lleida (Udl) i l'Institut d'investigació de la Generalitat de Catalunya (Irta) han destacat aspectes com la dependència catalana de matèries primeres per a la producció de pinso i l'elevat cost d'algunes d'aquestes matèries, que influeixen en la composició de les dietes; pel seu costat, la Generalitat preveu que podrà desplegar una llei per reduir en origen els purins que contenen elements especialment problemàtics com el nitrogen i el llumí.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés