Publicat 27/05/2015 18:58

Fernández al·lega que el TSJC va silenciar proves que l'exculpen

Daniel Fernández
EUROPA PRESS

La seva defensa sosté que no va condicionar l'alcaldessa per una col·locació a dit a Montcada

BARCELONA, 27 maig (EUROPA PRESS) -

La defensa de l'exsecretari d'Organització del PSC Daniel Fernández ha al·legat davant del Tribunal Suprem, en la seva petició d'absolució, que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va silenciar proves que l'exculpen i sosté que no va condicionar el 2012 la llavors alcaldessa de Montcada i Reixac (Barcelona), Maria Elena Pérez, per col·locar a l'Ajuntament una excàrrec del tripartit.

En el seu recurs de cassació presentat al Suprem i a què ha tingut accés Europa Press, els advocats argumenten que la decisió de contractar com a directora de Patrimoni al consistori Carmina Llumà "estava presa amb caràcter previ a tota intervenció" de Fernández.

Es basa que l'alcaldessa ja s'havia reunit amb les psicòlogues de l'equip de recursos humans el 18 de maig del 2012 --per elegir-la davant d'una altra candidata--, mentre que la cita amb Fernández va ser a les 12 hores del mateix dia, segons s'extreu de les declaracions en judici de Pérez i de les testificals de la qual era regidor de recursos humans i del director d'aquesta àrea.

La defensa del socialista considera que el tribunal en la seva sentència va silenciar "radicalment i completament amb greu crebant de garanties constitucionals" aquestes suposades proves.

El TSJC va condemnar a final de març l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, el seu germà i llavors regidor, Francisco Bustos, i Fernández a un any i quatre mesos de presó per sotmetre Pérez a "un verdader setge persuasiu i insidiós" per contractar Llumà.

ELS BUSTOS I PÉREZ HI RECORREN

L'exalcalde de Sabadell ha recorregut també contra la sentència perquè considera els indicis insuficients: "La prova practicada és absolutament feble, insuficient, incapaç d'acreditar amb la certesa que s'exigeix per produir condemna, que Manuel Bustos Garrido exercís una 'pressió moral eficient' sobre l'acció o decisió de l'alcaldessa", sosté el seu escrit a què ha pogut accedir Europa Press.

També hi ha recorregut davant del Suprem Francisco Bustos --condemnat per tràfic d'influències, igual que el seu germà i Fernández-- i la llavors alcaldessa de Montcada; en el seu cas, la pena va ser per prevaricació.

El tribunal havia vist en l'actuació de Fernández i els germans Bustos "un inadmissible favoritisme auspiciat i fundat en criteris d'amiguisme polític", ja que Llumà havia estat càrrec del Govern tripartit i dona del cap de l'assessoria jurídica de l'Ajuntament de Sabadell.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés