Actualitzat 30/03/2017 15:07

Espanya, el país amb més smartphones per habitant del món

MADRID, 7 nov. (Portaltic/EP) -

Espanya s'ha convertit al país amb més smartphones per habitant del món al costat de Singapur: el 92% dels espanyols disposa d'un mínim d'un d'aquests dispositius, fet que suposa un 4% més que l'any passat, segons ha comprovat la plataforma en línia Back Market.

Segons l'estudi, el nombre d'espanyols que tenen un mòbil intel·ligent s'ha duplicat els últims cinc anys. Tot i aquesta dada, el consum de telèfons nous a Espanya ha tocat sostre. De fet, segons dades del sector, publicades per les consultores Kantar Worldpanel i Deloitte, des de començament d'any s'ha produït un descens generalitzat en la compra d'aquests dispositius, amb una caiguda de l'11%.

La caiguda en la venda dels smartphones, sobretot dels últims models, ha suposat l'auge del mercat de telèfons recondicionats, incrementant la seva venda en un 25% en els últims tres anys i, només durant aquest exercici s'espera que els espanyols reutilitzin dos milions de dispositius.

"La saturació del mercat és la principal causa de l'estancament del sector de l'smartphone a Espanya", apunta el CEO de Back Market, Thibaud de Lazauze. "No té sentit que els fabricants de telèfons mòbils llancin un nou dispositiu cada 12 mesos, quan la vida útil d'aquests aparells és de diversos anys".

Gràcies a aquest mercat, els fabricants poden donar sortida l'estoc acumulat com Apple, que ja restaura la majoria dels seus dispositius per vendre'ls més barats, o Samsung, qui s'espera que faci el mateix per al pròxim any.

Tot i això, aquesta caiguda en vendes no és exclusiva d'Espanya i afecta a altres països com els Estats Units o Alemanya. A més, la consultora IDC assenyala que, durant el segon trimestre del 2016, s'han venut 343 milions de terminals nous a tot el món, un 0,3 % menys que el mateix període de l'any anterior, el que apunta a un retrocés del mercat a nivell global.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés