Actualitzat 21/07/2017 19:21

ERC demana que el Tribunal de Comptes fiscalitzi el grup Tragsa i les retribucions dels seus directius

Elvira Rodríguez al Fòrum Cinc Dies
Europa Press

MADRID, 21 jul. (EUROPA PRESS) -

ERC vol que el Tribunal de Comptes fiscalitzi els comptes del grup Tragsa, integrat a la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), amb especial atenció a les despeses de gestió i a les remuneracions, tant de treballadors com de directius.

La formació catalana destaca que en els últims tres anys aquest grup ha acumulat un resultat negatiu de 72,6 milions d'euros i, malgrat això, en l'exercici del 2016 va fixar una retribució anual per a la seva presidència de 190.015 euros, "molt per sobre del doble de la retribució del president del Govern espanyol, que era de 79.000".

Així ho assenyalen els parlamentaris republicans Xavier Eritja i Joan Capdevila, d'acord amb la informació proporcioanda pel Portal de Transparència. També es posa en relleu que el grup Tragsa ha passat d'uns beneficis de 12,8 milions el 2011 a unes pèrdues de 21,9 milions el 2015.

Per aquesta raó, ha plantejat una bateria de preguntes al Congrés per conèixer quines són les raons que justifiquen, d'una banda, les pèrdues continuades "sense aparent justificació" dels tres últims exercicis i, de l'altra, quines mesures té previstes l'Executiu espanyol per corregir la situació.

A més, i en relació amb les retribucions dels directius, sol·licita informació sobre els del grup Tragsa i de cadascuna de les seves empreses, els criteris per fixar-les "i quin percentatge representen anualment sobre el total de la massa salarial".

COMANDES DE GESTIÓ

De forma paral·lela, el grup d'Esquerra al Senat ha sol·licitat a la Comissió Mixta per a les relacions amb el Tribunal de Comptes aprovar l'encàrrec per a aquest tribunal de l'elaboració d'un informe de fiscalització sobre Tragsa i les comandes de gestió rebudes.

La petició, que signen els senadors Mirella Cortès i Robert Masih, també pretén aclarir si les comandes de gestió realitzades amb el grup Tragsa compleixen amb les recomanacions que el propi Tribunal de Comptes va fixar a l'abril del 2015 per a aquest tipus de relació administrativa.

El grup Tragsa forma part de la Societat de Participacions Industrials (SEPI) que al 31 de desembre del 2016 posseïa el 51% de la propietat de cadascuna de les empreses que constitueixen el grup: Tecnologies i Serveis Agraris S.A. (Tragstec); Colonització i Transformació Agrària S.A. (CYTASA), constituïda al Paraguai; i TRAGSA el Brasil Desenvolupament de Projectes Agraris, Ltda.

La resta de l'accionariat el constitueixen el Fons Español de Garantia Agrària, la Direcció General de Patrimoni de l'Estat i diferents governs de comunitats autònomes.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés