Actualitzat 29/03/2017 16:53

ERC demana suprimir les desfilades i pregunta pel cost de la parada militar del 12-O

MADRID, 11 oct. (EUROPA PRESS) -

ERC ha presentat aquest dimarts una proposició no de llei al Congrés En la qual reclama la supressió de les desfilades militars i la celebració dels Dies de les Forces Armades, i ha registrat una bateria de preguntes al Senat sol·licitant al Govern que especifiqui el cost de la parada militar del 12 d'octubre.

En la iniciativa, que porta la firma del seu portaveu adjunt, Gabriel Rufián, els independentistes catalans consideren una "immoralitat" els costos d'aquesta mobilització en efectius materials i humans, sumats als de logística, publicitat i seguretat, mentre es retalla en àmbits com la sanitat o educació: "I compten, a més, amb un interès mínim per a la majoria de la població", afegeixen.

En la proposició, Rufián destaca que fins a l'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) va reclamar la supressió dels fastos pel "'malbaratament" de temps, personal i diners.

El text d'ERC demana suprimir les desfilades militars o qualsevol altre acte o cerimònia militar o castrense que suposi una despesa "supèrflua" d'exhibició militar, i retallar el pressupost del Ministeri de Defensa destinat a tals fins per poder-los dedicar a partides pressupostàries de caràcter social.

En paral·lel, el senador d'ERC Bernat Picornell ha registrat també una bateria de preguntes en la cambra alta demanant al Govern que detalli els costos de la desfilada militar del 12-O a Madrid, que té previst mobilitzar 3.000 efectius, així com de la resta d'actes programats en el conjunt de l'Estat amb motiu de la celebració del Dia de la Hispanitat.

ERC recorda una enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) sobre actituds cap a l'estat del benestar del 2008, abans de l'esclat de la crisi, en què ja assenyalava que el 27% de la població considerava que les despeses destinades a Defensa eren "massa" elevades, i més del 40% creia que, si calia retallar polítiques públiques, s'haurien de retallar en aquest àmbit.

I el 2009, en una altra enquesta del CIS sobre Defensa Nacional i Forces Armades, gairebé la meitat de la població deia sentir molt poca o cap emoció davant d'un acte o cerimònia militar, i més del 60% tenia poc o cap interès a les informacions militars que sortien en els mitjans de comunicació.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés