Actualitzat 25/11/2016 19:04

ERC demana crear al Congrés una subcomissió que determini el cost del rescat bancari

Joan Tardà, Gabriel Rufián y otros diputados de Esquerra
CONGRESO

MADRID, 25 nov. (EUROPA PRESS) -

El grup parlamentari d'Esquerra Republicana (ERC) ha registrat aquest divendres al Congrés una sol·licitud per crear una subcomissió dins de la Comissió d'Economia i Competitivitat que analitzi el sistema financer i determini els costos reals del rescat bancari.

En aquest grup de treball, la formació nacionalista catalana advoca per revisar i avaluar el procediment seguit per a la reordenació bancària, el destí concret dels fons utilitzats i l'impacte dins del propi sector, ja que denuncien que va desencadenar entre d'altres coses la fusió d'entitats, el tancament d'oficines i la pèrdua de llocs de treball.

Alhora, també volen analitzar les conseqüències que ha tingut tot aquest procés per a la població "per la proliferació i mala informació sobre productes financers d'alt risc", i detectar possibles irregularitats en el procés per assenyalar, si fos el cas, responsabilitats tècniques i polítiques.

Esquerra planteja que la subcomissió disposi d'un termini de sis mesos des de la seva constitució per establir unes conclusions que elevaria a la Comissió d'Economia i Competitivitat. Ester Capella, diputada que ha registrat la sol·licitud, ha destacat la necessitat de saber "si la resposta per fer front a aquella crisi va ser l'adequada". "No pot tornar a ocórrer", ha dit.

Els independentistes catalans recorden "la profunda reestructuració que va viure el sector amb la crisi financera des del 2008", i "la forta injecció de recursos públics que va requerir, més de 110.000 milions d'euros entre capital i avals".

REPERCUSSIONS DIRECTES EN ELS CLIENTS

Alhora, denuncien "les repercussions directes cap als seus clients a través de la comercialització de productes financers de risc en els quals van quedar atrapats milers de persones".

Finalment, Capella ha destacat la necessitat de conèixer "les perspectives de futur del model financer", ja que estan davant de "la realitat preocupant de no saber si l'Estat recuperarà els recursos públics destinats en el seu moment a salvar el sistema financer", i ha reivindicat que el sistema "sigui fiable i transparent perquè la ciutadania pugui tornar a confiar en ell".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés