Publicat 27/05/2016 14:32

Els Reis tornaran a Girona l'1 de juny per lliurar els premis Impulsa al talent jove

Los Reyes con Leonor y Sofía
LOS REYES CON LEONOR Y SOFÍA EN LA MISA DEL DOMING

La Fundació Princesa de Girona, creadora dels guardons, té encara un llarg camí per recórrer perquè se la identifiqui amb la Corona

MADRID, 27 maig (EUROPA PRESS) -

Els Reis tornaran un any més a Girona el pròxim 1 de juny per lliurar els premis Impulsa al talent jove, en una gala en la qual estaran acompanyats del director de cinema Juan Antonio Bayona i previsiblement també pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que sempre va col·laborar amb la fundació en la seva etapa d'alcalde de la ciutat.

Els guardons compleixen aquest any la seva setena edició i els concedeix la Fundació Princesa de Girona, creada el 2009 a partir d'una iniciativa de la Cambra de Comerç de Girona, Caixa Girona, la Fundació Gala Salvador Dalí i La Caixa amb el doble objectiu d'acostar més la Corona a Catalunya donant suport a la formació dels joves, promovent el seu talent i ajudant els col·lectius més vulnerables i menys pròspers.

Tot i això, la fundació encara té un llarg camí per recórrer perquè la seva activitat es vinculi a la Monarquia, doncs són molts els joves que pensen que la Princesa de Girona va ser un personatge històric en el passat i desconeixen que és un dels títols que ostenta actualment l'Hereva al tron d'Espanya, Leonor de Borbó, reconeix en una trobada amb mitjans de comunicació la directora de la fundació, Mónica Margarit.

Però Margarit, que es va incorporar a la fundació un any després de la seva creació, aclareix que la seva feina no està centrat ni de bon tros a millorar el coneixement o la imatge de la Monarquia a Catalunya, sinó en "dotar els joves de les eines que necessiten per construir i transformar el seu futur i el de la societat que els envolta".

AL BASTIÓ DE L'INDEPENDENTISME

La Fundació Princesa de Girona té la seva seu en una de les províncies més independentistes de Catalunya i la presència dels Reis en els premis Impulsa va any rere any acompanyada de protestes pacífiques de rebuig de la Corona al centre de la ciutat, a bastant distància del lloc on se celebra l'acte.

Aquest any fins i tot l'Ajuntament de Girona ha aprovat una moció presentada per ERC i la CUP (i que va comptar amb l'abstenció del PSC i CiU) que demanava el canvi de nom de la fundació, una iniciativa que de moment no ha tingut més recorregut ja que es tracta d'una organització cent per cent privada.

A més, la fundació desenvolupa al llarg de l'any altres programes que repercuteixen directament a la ciutat i província de Girona, com la càtedra de joves emprenedors que han posat en marxa amb la Universitat de Girona o un altre programa que selecciona els millors estudiants i els paga la matrícula a la universitat.

Joves catalans amb pocs recursos econòmics, però amb formació universitària, també han estat dels més afavorits per un altre projecte que els ajuda a trobar una feina relacionada amb els seus estudis.

Amb dos milions d'euros com pressupost anual, la Fundació Princesa de Girona --que no rep subvenció pública alguna i es nodreix exclusivament de les aportacions privades dels patrons-- té en els Premis Impulsa el seu més aparador anual, amb una agenda d'activitats de dos dies dirigida a joves de 16 i 35 anys, als quals es brinda l'oportunitat d'entrar en contacte amb coetanis seus que han obtingut èxit i en qui es poden veure reflectits.

Un d'aquests models serà aquest any el del director de cinema Juan Antonio Bayona, reconegut internacionalment per les seves pel·lícules 'L'orfenat' i 'L'impossible', i que pròximament dirigirà 'Jurassic World'.

Bayona, juntament a la productora Belén Atienza, amb la qual va treballar en les pel·lícules esmentades, mantindran un diàleg amb quatre premiats de l'any passat, abans que parli el rei Felip en una gala que presentarà Pau García Milà, un dels primers premiats per la fundació el 2010 i que va crear la seva primera empresa amb 17 anys, eyeOS, que va comprar Telefónica.

Aquest 2016 els premiats per la Fundació són el director d'orquestra Andrés Salado, la poeta Elena Medel, l'empresari Sergio Alvarez, cofundador de la plataforma de localització intel·ligent CartoDB, la científica Silvia Osuna, la lingüista i informàtica Luz Rello, que ha creat eines tecnològiques per a dislèxics com ella, i la Fundació Farigola per a la formació de joves vulnerables.

A primera hora de la tarda de divendres --la cerimònia dels premis començarà a les 18.30 hores-- en el mateix Palacio de Congresos, antics premis Impulsa impartiran xerrades a grups reduïts de 10 persones en un format informal i que es prestarà al diàleg i a l'intercanvi d'experiències.

Les activitats relacionades amb els premis Impulsa 2016 es prolongaran durant el dissabte 2 de juliol, amb una jornada dedicada a 'Com educar el talent emprenedor des de l'escola', que és un altre dels àmbits en els quals treballa la fundació formant els professors d'escoles públiques, concertades i privades d'Espanya perquè transmetin competències emprenedores als seus alumnes.

Dissabte hi haurà també diversos tallers sobre tècniques de selecció de joves professionals en les empreses i formes de comunicar el talent i la marca personal, a més d'una espècie de gimcana per mesurar les habilitats emprenedores dels joves que consisteix a crear una empresa amb tan sols 5 euros pels carrers de la ciutat en unes poques hores.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés