Actualitzat 29/03/2017 23:27

Els inversors immobiliaris espanyols demanen una ràpida formació de Govern central per evitar incerteses

Firmes internacionals valoren les reformes realitzades a Espanya i el creixement econòmic actual

BARCELONA, 19 oct. (EUROPA PRESS) -

Representants de grups espanyols d'inversió immobiliària han demanat una ràpida formació de Govern al país per evitar incerteses, en un context europeu que ja presenta múltiples interrogants pel Brexit i les pròximes eleccions a França i Alemanya.

En una taula rodona al saló Barcelona Meeting Point (BMP) sobre la visió de l'inversor internacional del mercat immobiliari espanyol en època de canvis geopolítics i econòmics, el president i conseller delegat de Merlin Properties, Ismael Clemente, ha exposat que Espanya és encara un mercat perifèric per a les inversions perquè no té l'estabilitat d'Alemanya o de París.

Ha considerat que s'hauria d'haver format el Govern espanyol més ràpid després de les segones eleccions, tot i que ha confiat en la capacitat d'Espanya de seguir millorant si es forma ara.

La directora general d'Hispania Activos Inmobiliarios, Cristina García-Peri, ha assenyalat que seria bo començar l'any amb Govern espanyol davant de les incerteses a la resta d'Europa i les necessitats nacionals: "Sé que molta gent és cínica sobre la falta de Govern i que no passa res, però crec que és crucial perquè encara hi ha moltes coses que hem de resoldre".

Respecte al sector immobiliari, ha apuntat que Espanya ha començat a recuperar-se més tard que altres mercats europeus després de la crisi, però ara està creixent i, més enllà dels mercats més estables, "sobresurt" com a punt d'interès per als inversors.

El conseller delegat de Grup Lar, Miguel Pereda, ha opinat: "Estàvem fora de la llista i ara tot el món vol invertir a Espanya malgrat les incerteses de Govern", ja que els inversors actuals tenen una estratègia de llarg termini.

El soci fundador de GreenOak (amb seu a Londres), John Carrafiell, ha explicat que la percepció d'Espanya està bastant dividida internacionalment entre els qui la perceben com un mercat en creixement sostenible després de les reformes aplicades i els qui desconfien de les incerteses a la UE, tot i que ha augurat que, a llarg termini, el país es beneficiarà que ofereix rendibilitats més grans que altres places tradicionals.

El vicepresident sènior de la firma també londinenc Round Hill Capital, Andrea Corsale, ha incidit que Espanya ha millorat els últims anys i ara ocupa un "lloc preeminent" com a destí d'inversions al sud d'Europa.

El conseller delegat de Shaftesbury Asset Management Group (de Luxemburg), Philippe Camus, ha mostrat el seu interès pel nínxol de centres comercials espanyols pròxims a ciutats d'al voltant de 200.000 habitants: ja tenen un al Ferrol, i estan analitzant un altre; també es fixen en actius hotelers i immobles.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés