BARCELONA, 5 gen. (EUROPA PRESS) -
El Gremi de Pastisseria de Barcelona i Província preveu que els catalans consumiran més de 880.000 tortells de Reis artesans, un 2,6% més que l'any passat, i les estimacions de venda a Barcelona són de 590.000 i un increment pròxim al 3%.
L'entitat creu que aquest increment és a causa de la lleu recuperació econòmica i a la revaloració del producte artesà, segons ha informat en un comunicat.
El Gremi ha calculat que el cost mitjà d'una família catalana serà d'entre 19 i 36 euros, i insta consumir productes artesans ja que tenen menys additius, segons ha explicat el president del Gremi, Elies Miró.
"Un tortell que porta una setmana en un supermercat o franquícia ha de portar gran quantitat de conservants per aguantar en un estat òptim; en canvi, l'artesà és de curta durada i no hi afegim ni conservants ni colorants", ha sostingut.
En el procés d'elaboració, que acostuma a durar unes quatre hores, s'utilitzen farina, sucre, sal, aigua, anís, llet, ous, mantega, llimona i llevat.
Tot i que el tortell més consumit és el clàssic de massapà, fruita confitada i sucre, altres com el de nata, crema o trufa cada vegada són més acceptats.