Publicat 28/06/2016 14:30

Els accionistes de Colonial aproven un contra divisió d'accions de deu accions per una

Pere Viñolas, Juan Miguel Villar Mir y Juan José Brugera (Colonial)
EUROPA PRESS

BARCELONA, 28 juny (EUROPA PRESS) -

La junta d'accionistes de Colonial ha donat llum verda aquest dijous a un 'contra divisió d'accions' de deu accions per una, de manera que els títols de la societat passaran d'un valor nominal de 0,25 euros a 2,5 euros.

El conseller delegat de la companyia patrimonialista, Pere Viñolas, ha explicat que l'objectiu d'aquesta operació és "millorar el reconeixement de l'acció" i augmentar el nombre d'accionistes potencials, ja que molts inversors institucionals no inverteixen en empreses amb el valor de l'acció per sota d'un euro.

Ho ha argumentat després de la crítica d'un petit accionista a aquesta operació, ja que ha considerat que fa perdre valor als accionistes actuals, i ha lamentat que els inversors estables ja van patir un 'contra divisió d'accions' de 100 accions per una en el procés de reestructuració de Colonial el 2011, que ha estat acompanyat d'una reducció de capital.

El president de la companyia, Juan José Brugera, ha indicat que aquesta vegada no hi ha canvis en el capital vinculats al 'contra split', sinó una agrupació que respon a un criteri "tècnic" que creuen que tindrà un efecte beneficiós en la companyia a mitjà i llarg termini.

Ha afegit que els accionistes tornaran a rebre dividends, amb el repartiment de 47,8 milions d'euros a raó de 0,015 euros per acció amb càrrec als resultats de l'exercici 2015, segons l'ordre del dia de la junta que han aprovat els accionistes.

NOUS ACCIONISTES

La junta d'accionistes també ha aprovat dues operacions d'ampliació de capital no dinerària per 265 milions d'euros per tancar inversions per 400 milions en quatre operacions a Madrid, Barcelona i París donant entrada a dos nous accionistes.

Viñolas ha detallat que això permetrà afegir un 20% més de metres quadrats a la cartera actual, reforçar les inversions de qualitat, millorar la solvència de la companyia i augmentar el valor de la societat a l'elevar la seva capitalització borsària a més de 2.300 milions en valors actuals.

Els dos nous accionistes minoritaris amb voluntat de permanència són l'andorrà Grup Reig (amb un 2,5% del capital a canvi de la seva participació del 4,4% en la francesa SFL, de manera que Colonial controlarà el 57,5%) i el mexicà Grup Finaccess (8%, de manera que es converteix en tercer soci de referència, per darrere de Qatar, que té un 13% i del Grup Villar Mir, que després de la seva recent desinversió té al voltant d'un 9%).

Grup Reig rebrà també 51 milions per la seva participació en SFL, a més del 2,5% del capital de Colonial, mentre que Finaccess entra en la immobiliària a canvi d'un lot de tres edificis d'oficines de Madrid que inclou un els més grans immobles de la capital, l'actual seu d'IBM.

A més, a Barcelona Colonial ha adquirit al fons Benson Elliot el projecte de construcció d'un edifici d'oficines al carrer Granada del districte 22@, de 17 plantes i més de 24.000 metres quadrats, amb una inversió inicial d'entre 40 i 45 milions i un muntant final d'uns 77 milions.

PWC, NOU AUDITOR

Entre la resta de punts de l'ordre del dia aprovats figura l'elecció de PwC com nou auditor dels comptes de la immobiliària per als exercicis 2017, 2018 i 2019, que rellevarà així a Deloitte, que encara s'encarregarà de supervisar els resultats del 2016.

Alhora, la junta ha donat llum verda que Qatar passi a tenir dos llocs en el consell d'administració, amb la designació d'un segon representant, i a més ha aprovat el nomenament d'un conseller per part del nou accionista Finaccess.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés