Actualitzat 21/01/2016 16:43

Dos informàtics declaren al TSJC que el Govern no va usar fitxers de dades personals el 9N

Fachada del Palau de Justícia, sede del TSJC y de la Audiencia de Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 21 Gen. (EUROPA PRESS) -

   Dos informàtics de l'empresa T-Systems han afirmat aquest dijous, a les seves declaracions com a testimonis al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que la Generalitat no va utilitzar dades procedents de fitxers de titularitat pública en la consulta sobre la independència del 9 de novembre del 2014, han explicat fonts judicials.

   El que era responsable de coordinar els treballs de l'empresa per a la Generalitat i un altre informàtic de la companyia han relatat que van instal·lar un aplicatiu als més de 6.000 ordinadors usats a la consulta.

   Així, quan arribava el votant, es podia confirmar que no era un vot duplicat, que li corresponia votar en aquella taula, i a més comptar els votants al final de la jornada.

   La Fiscalia havia demanat citar aquests dos testimonis perquè, segons un informe de l'empresa, l'encàrrec d'aquest aplicatiu (BDC-2500) l'havia fet el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat (CTTI) dins del projecte 'Invictus', que va impulsar la Conselleria de la Presidència i que tenia per objecte crear dues bases de dades de ciutadans.

   Els tècnics han explicat aquest dijous que l'aplicatiu BDC-2500 era un encàrrec inclòs a l'encàrrec global d''Invictus' fet a l'empresa per la Conselleria de la Presidència de la Generalitat però que no hi havia una vinculació tècnica entre un i un altre, sinó que únicament formava part del mateix pressupost.

   Els testimonis han dit que van lliurar aquest aplicatiu entre el 4 i el 9 de novembre --per tant, després de la suspensió del Tribunal Constitucional-- però no han pogut concretar la data exacta, davant de les preguntes dels fiscals Francisco Bañeres i Emilio Sánchez-Ulled, han explicat fonts judicials.

   Això sí, han explicat que l'empresa va consultar amb la Generalitat després de la resolució del TC i que els serveis jurídics els van informar que podien continuar amb els treballs.

DILIGÈNCIES "SUPÈRFLUES"

   En declaracions als mitjans, l'advocat de l'expresident de la Generalitat Artur Mas, Xavier Melero, ha titllat aquestes diligències demanades per la Fiscalia de "supèrflues", ja que creu que els fets que s'investiguen estan reconeguts per tots i que només falta resoldre si són constitutius de delicte, i ell considera que no ho són.

   El tribunal manté la investigació a Artur Mas, l'exvicepresidenta del Govern Joana Ortega i l'exconsellera d'Ensenyament i diputada del Parlament Irene Rigau, per presumpta desobediència al Tribunal Constitucional.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés