Actualitzat 25/07/2016 13:00

Dos de cada tres funcionaris de Justícia de fora de Catalunya se'n van al cap de dos anys

Carles Mundó (Justicia) comparece en el Parlament
PARLAMENT

BARCELONA, 25 jul. (EUROPA PRESS) -

Dos de cada tres nous funcionaris de l'Administració de Justícia a Catalunya procedents d'altres comunitats autònomes se'n van al cap de dos anys d'haver aprovat les oposicions, generalment per tornar als seus llocs d'origen.

Ho ha explicat aquest dilluns al Parlament el conseller de Justícia, Carles Mundó, que ha detallat que el 75% del nou personal de l'Administració de Justícia procedeix de la resta d'Espanya, i d'aquests, dos de cada tres abandonen la comunitat al cap de dos anys, segons dades del 2008 al 2015.

Són xifres que ha ofert en una compareixença en la Comissió de Justícia a la cambra catalana sol·licitada per PP i C's, amb la intenció que justifiqués el perquè d'haver renunciat a la convocatòria d'oposicions per a 503 places el 2016.

Mundó ha intentat deixar clar que aquestes oposicions no suposaven la creació de més places sinó que serien de llocs de treball que ara ja ocupen treballadors de manera interina.

El conseller ha explicat que hi renuncien perquè consideren que el fet que dos de cada tres nous funcionaris acabin abandonant Catalunya --quan representen el 75% del total-- no contribueix "a l'estabilitat" laboral.

"El problema no és que vinguin de fora, que són més que benvinguts. El problema és que legítimament acostumen a tornar al seu lloc d'origen i això provoca una gran mobilitat", ha valorat Mundó.

L'ALTERNATIVA

En el seu lloc, aposta per donar estabilitat als treballadors que fa anys que treballen com a interins i "reduir al màxim aquesta interinitat" amb la convocatòria de concurs-oposició, però ha recordat que aquesta competència és del Ministeri de Justícia.

"L'objectiu és donar estabilitat al personal interí que ha acreditat que pot quedar-se de manera indefinida" a Catalunya, ha insistit el conseller.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés