Actualitzat 16/12/2016 13:14

Directius situen el creixement econòmic com "el repte principal per al 2017"

J.Alcaraz (CaixaBank) durante su intervención en la jornada de AED
EUROPA PRESS

Veuen el 'Big Data' i el màrqueting "imprescindibles" per superar els reptes del 2017

BARCELONA, 16 des. (EUROPA PRESS) -

Directius d'empreses espanyoles i del sector financer han situat aquest divendres el creixement econòmic com "el repte principal per al 2017" en el marc de la jornada 'Els reptes del directiu el 2017', organitzada per l'Associació Espanyola de Directius (AED), que pretén reflexionar i analitzar sobre els esdeveniments econòmics i empresarials de l'any que ve.

Davant de més de 300 assistents, directors executius i empresaris a l'auditori del CaixaForum de Barcelona, el president de l'AED, Pau Herrera, ha exposat les problemàtiques que es trobaran els consumidors i la societat en general durant l'any que ve i les solucions que s'han d'aportar per fer-les front, posant al centre de tota acció empresarial el directiu com l'encarregat de saber gestionar tots els reptes per al 2017.

El director general de Negoci de CaixaBank i vicepresident de l'AED, Juan Alcaraz, ha posat en valor la reforma que ha viscut el sector bancari "per recuperar credibilitat i autoritat" i ha celebrat la previsió d'augment del crèdit entre un 20% i un 29% durant 2017, un element imprescindible per mantenir el creixement de l'economia que ja s'ha viscut aquest any, ha dit.

Alcaraz ha mantingut durant el seu discurs que el gran repte per a 2017 és "mantenir Espanya en un entorn econòmic creixent" i que per aquesta raó els directius s'han d'adaptar a un ambient totalment diferent al de fa 10 anys, perquè, segons ell, la crisi ha deixat en evidència que no es poden mantenir certes dinàmiques que s'han viscut en el sector empresarial.

L'anunci del creixement de la zona euro al voltant a l'1,5% ha estat un dels arguments que ha utilitzat Alcaraz per demostrar que l'economia europea ha superat la crisi "en certa manera", i ha posat èmfasi que la política monetària impulsada pel Banc Central Europeu (BCE) i el preu del petroli han contribuït a la millora de la situació econòmica.

Tot i aquests progressos, Alcaraz ha apuntat que Espanya encara ha d'aconseguir una rebaixa "important" del seu deute públic per ser més competitiva, una tasca que ha d'anar acompanyada de grans reformes en el sector educatiu i judicial, així com a mesures per reduir la taxa de desocupació.

BIG DATA

Un altre dels grans reptes per als directius per al 2017 és aprendre què és el 'Big Data' i posar-ho en marxa en tots els sectors empresarials per estar "a l'altura de l'entorn tecnològic", ha apuntat la directora executiva de Synergic Partners, Carmen Artigas, a més de treure el màxim profit de les dades que es produeixen cada dia.

"El model de negoci i els mercats estan molt relacionats amb el Big Data', ha dit Artigas, i s'ha dirigit als empresaris assistents a la jornada per demanar-los que incorporin l'anàlisi de dades en tots els sectors de l'empresa per entendre els canvis que es poden produir i aprofitar-se d'aquest coneixement.

MÀRQUETING

La recuperació del talent i la posada en marxa de noves dinàmiques de treball també formen part dels reptes del directiu el 2017, pel que és degut "innovar en la planificació empresarial i en l'organització dels treballadors" per poder implementar un pla de màrqueting eficient i eficaç, ha assegurat un dels fundadors de Jazz, Ramón Ollé.

"Aplicacions i plataformes com Uber i Airbnb marcaran la tendència del model laboral durant els pròxims anys", ha explicat Ollé per reclamar a les grans empreses que es fixin en les seves dinàmiques de treball per millorar les condicions dels seus treballadors.

La jornada ha incorporat taules rodones i diversos debats per reflexionar sobre la situació política actual, centrant-se a l'auge de l'extrema dreta a Europa i la sortida del Regne Unit de la UE, així com un col·loqui sobre ciberseguretat i legalitat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés