Actualitzat 01/04/2017 14:57

Direcció i majoristes de Mercabarna s'uneixen per reduir el malbaratament d'aliments

El 0,5% dels aliments comercialitzats en el complex barceloní es desaprofiten

BARCELONA, 8 des. (EUROPA PRESS) -

La direcció i els majoristes de Mercabarna han signat un manifest en el qual es comprometen a treballar conjuntament per a la reducció del malbaratament d'aliments en un polígon alimentari on cada any es comercialitzen dues tones de productes, un 0,5% de les quals es desaprofiten.

El manifest ha estat subscrit per la regidora de Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Barcelona i presidenta de Mercabarna, Montserrat Ballarín; el president de l'Associació de Concessionaris de Mercabarna (Assocome), Joan Llonch; el president del Gremi de Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona, Jaume Flores, i el president del Gremi de Majoristes del Mercat Central del Peix de Mercabarna, Leandre Serra.

La presidenta de Mercabarna, Montserrat Ballarín, ha afirmat que el polígon "vol enfortir el seu compromís amb un ús més eficient dels recursos alimentaris i aconseguir que la cadena de proveïment d'aliments sigui més sostenible i responsable".

En un comunicat, Mercabarna ha explicat que la firma del manifest és el primer pas del Pla Estratègic d'Aprofitament Alimentari que té com a objectiu reduir el malbaratament d'aliments en el complex.

Segons un estudi de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Mercabarna comercialitza anualment dos milions de tones d'aliments i la deixalla alimentari és del 0,5%, un percentatge "molt baix", asseguren els experts, en comparació de les xifres que es registren en altres mercats, en els centres comercials i a les llars.

EXCÉS D'OFERTA

L'estudi també concreta que el principal motiu de la deixalla alimentària és l'excés d'oferta, seguit de les minves sobrants en el procés de preparació dels aliments que realitzen les empreses.

El Pla d'Aprofitament Alimentari de Mercabarna inclou també la implantació d'un nou sistema de residus amb contenidors específics per a cada una de les empreses majoristes, així com la creació en 2018 d'un Centre d'Aprofitament d'Aliments.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés