Publicat 29/11/2015 09:44

La CUP sotmet aquest diumenge a debat amb 1.600 militants la negociació amb JxSí

BARCELONA, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

La CUP celebra aquest diumenge el Debat Nacional, en què sotmetrà a discussió amb 1.600 militants els detalls de la negociació que han mantingut els seus representants amb JxSí per assolir un pacte per a la investidura del president de la Generalitat.

Les 13 assemblees territorials de la CUP s'han reunit entre dimarts i dijous d'aquesta setmana, i els seus representants tindran veu durant el macrodebat que es realitzarà durant la tarda de diumenge.

El partit calcula que el nombre d'assistents serà superior als 1.600 inscrits, ja que "en cap cas es negarà l'accés als militants, perquè la inscripció es feia per motius d'organització".

La trobada se celebrarà al pavelló Nou Congost de Manresa (Barcelona) i té com a objectiu "valorar l'estratègia de la comissió negociadora amb JxSí i estudiar el camí a seguir", en una convocatòria que l'organització considera que ha suscitat l'interès de les bases per participar en la presa de decisions respecte a un debat que qualifiquen de crucial.

"Un debat amb 1.600 'cupaires' demostra que som una organització viva, no dividida", ha explicat el president del grup al Parlament, Antonio Baños.

La jornada començarà amb un informe de la comissió negociadora, seguida d'una valoració de cadascun dels diputats i membres de la Secretaria Nacional, pont entre el consell polític --vinculat directament a les assemblees territorials-- i el grup parlamentari, i després parlaran representants de les territorials.

Després d'una pausa per dinar, l'organització iniciarà el 'macrodebat' obert a tots els assistents, i la jornada acabarà a les 18.30 amb els discursos que clausurin la trobada, que estaran oberts als mitjans de comunicació, i resumiran "l'esperit" del debat.

SENSE VOTACIONS VINCULANTS

En aquesta jornada no es farà la votació de cap escenari, ja que el debat és consultiu i busca "cohesionar les bases i reforçar el seu suport a la comissió negociadora en un moment en què la tensió política i mediàtica sobre l'organització està dificultant la presa de decisions".

Les decisions que es prenguin en el debat no tindran caràcter definitiu i, quan la comissió negociadora de la CUP arribi a una proposta d'acord amb JxSí, serà sotmesa a una votació vinculant a l'Assemblea Nacional.

DEBAT INTERN

Durant aquesta setmana dos corrents integrats a la CUP van emetre comunicats que proposaven abordar la negociació en un sentit diferent.

Poble Lliure advertia que no afavorir la ruptura independentista en el moment actual "representa posar-se al costat de l'Estat i de l'oligarquia, perpetuar les formes de poder despòtiques d'aquest Estat i les polítiques de 'despossessió' amb les quals s'ajuda a prolongar l'opressió i l'asfíxia social per al poble treballador català".

Per la seva banda, Endavant Usen considera que la ruptura no pot fer-se amb Mas, que representa "els interessos de classe, que vertebren la Catalunya autonòmica, un element clau per a l'articulació del projecte capitalista espanyol i europeu de les classes dominants catalanes i espanyoles".

"Només apartant Mas de la Presidència de la Generalitat serà possible avançar en la ruptura amb l'Estat", tancaven en un sentit semblant al d'un tercer comunicat, aquesta vegada d'Arran, una organització juvenil vinculada a la CUP, que s'ha oposat al fet que la candidatura doni suport a la investidura de Mas, en un article titulat '¡Hasta siempre, Mas!'.

Després dels rumors que insinuaven una fractura de la CUP, el diputat al Parlament Albert Botran va lamentar dimarts que es vinculessin aquests escrits a una ruptura del partit i va advertir que sostenir aquesta tesi implica desconèixer la història de la formació que "s'ha enfortit" a través de la diferència d'opinions.

JxSí va publicar divendres al seu web un article signat per Josep Rull (CDC), Marta Rovira (ERC) i l'independent Raül Romeva en què s'identifiquen amb la CUP per la seva diversitat, i posaven JxSí com a exemple d'haver aconseguit la unitat: "Lluny de ser un problema, aquesta diversitat es transforma en la verdadera força".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés