Actualitzat 02/08/2016 18:59

C's impulsarà als ajuntaments una moció de rebuig al procés constituent

La líder de C's en Catalunya, Inés Arrimadas
EUROPA PRESS

Registra una llei per canviar el mecanisme d'elecció del director d'Antifrau

BARCELONA, 2 ago. (EUROPA PRESS) -

C's presentarà en tots els ajuntaments catalans en els quals té representació una moció de "rebuig a la resolució separatista aprovada pel Parlament" la setmana passada i suspesa aquest dilluns pel Tribunal Constitucional (TC).

En un comunicat, el responsable de Grups Institucionals del partit, Joan García, ha explicat que la iniciativa té "voluntat de consens" perquè se sumin altres partits que s'oposin a allò aprovat per la Cambra catalana.

La moció va més enllà de la resolució sobre el procés constituent i estableix que també es rebutja "qualsevol iniciativa il·legal que emprenguin les institucions catalanes i els seus representants i càrrecs públics".

En el text es recorda que la resolució de la Cambra catalana "vulnera" la Constitució i l'Estatut i lamenta que el Govern català es vulgui atribuir funcions superiors a l'autonomia que li marca la Carta Magna.

El partit que a Catalunya lidera Inés Arrimadas també carrega contra el procés sobiranista, i afirma que "no compta ni amb majoria política, ni amb majoria social, ni amb el reconeixement de l'ordenament jurídic vigent actualment".

DANIEL DE ALFONSO

El partit taronja també ha registrat una proposició de llei per modificar el mecanisme pel qual s'elegeix el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), que actualment es designa a proposta del president del Govern català i el ratifica el Parlament.

Segons la norma, publicada en el Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC), el president perdria la possibilitat de proposar el nom del candidat i s'obriria un procediment públic de selecció pel qual es podria presentar qui ho considerés oportú.

La llei fixa certs requisits per optar a la plaça, com "15 anys d'experiència efectiva" en tasques d'anticorrupció i, després de presentar-se les candidatures, el Parlament elaboraria una llista amb els tres candidats amb més preferències entre els grups.

Llavors, en una votació del Parlament, guanyaria el candidat que en primera volta aconseguís dues terceres parts dels vots; si no fos possible, se celebraria una segona votació entre els dos candidats més votats a la primera, i guanyaria el que obtingués dues terceres parts dels sufragis.

Precisament en l'últim Ple es va elegir el nou president de l'OAC, Miguel Ángel Gimeno, que va assumir el càrrec després de Daniel de Alfonso, que va ser cessat en el càrrec per unes converses filtrades amb el ministre d'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés