Actualitzat 29/03/2017 11:41

CosmoCaixa albergarà una exposició sobre el procés creatiu de Ferran Adrià

També acollirà una mostra sobre el cervell i una nova pel·lícula sobre l'univers profund

BARCELONA, 5 oct. (EUROPA PRESS) -

El CosmoCaixa de Barcelona es convertirà en un "laboratori d'experimentació" de la mà del cuiner Ferran Adrià i elBullifoundation en l'exposició 'Sapiens', que abordarà el procés creatiu del creador català a partir de l'aparent simplicitat d'elaborar pa amb tomàquet.

Després de l'exposició del procés creatiu d'Adrià, que es podrà veure entre el 16 de novembre i el 31 de maig, CosmoCaixa albergarà 'Talking Brains', de març del 2017 a març del 2018, sobre els fonaments biològics del llenguatge humà i el cervell, han explicat en la roda de premsa de presentació de temporada la directora general adjunta de la Fundació Bancària La Caixa, Elisa Durán, i el director de l'Àrea d'Investigació, Jordi Portabella.

Comissariada per Adrià, l'exposició part de la metodologia Sapiens --per comprendre com funciona una disciplina-- per abordar la realitat complexa i plural del procés que hi ha darrere de la restauració gastronòmica.

En la roda de premsa de presentació de la nova temporada, Durán i Portabella han ressaltat que les dues exposicions de producció pròpia tenen "voluntat de transcendència global".

Sobre 'Taking Brains', Portabella ha assegurat que s'està al "segle del cervell", i l'exposició pretén veure com ha evolucionat el llenguatge i com es fa possible en el cervell de la capacitat d'aprendre i parlar, en una mostra que tindrà un mòdul que reflecteix l'activitat dels circuits neuronals.

El CosmoCaixa oferirà en el planetari el programa 'Dark Universe', que mostra escenes detallades de l'univers profund i representacions de fenòmens còsmics, en una producció de l'American Museum of Natural History de Nova York.

CIÈNCIA FEMENINA

La temporada de CosmoCaixa s'ha obert amb el descobriment d'una figura de Marie Curie que, al costat de les de Charles Darwin i Albert Einstein, donaran la benvinguda als visitants, en un gest per evidenciar la importància de les científiques.

En aquest sentit, Durán ha explicat que l'Obra Social La Caixa forma part del projecte Hypatia, que analitzarà com fer la ciència més atractiva per a les noies de 13 a 18 anys i fomentar les vocacions científiques entre les dones.

La temporada també contindrà projectes científics pensats per acostar als joves la investigació actual i fomentar les vocacions, i a l'espai Top Ciència es presentarà a partir de novembre un projecte d'investigació sobre la biologia sintètica.

CosmoCaixa també tindrà propostes per al públic especialitzat, amb cicles de conferències a càrrec d'experts, entre les quals destaquen unes jornades sobre l'origen africà del gènere Homo.

VISITANTS

Durán també ha esbossat les xifres referents a visitants de la temporada passada, en què han aconseguit 752.737 visitants, fet que suposa un 5% més que l'anterior, i que ho situen com el museu de la ciència més visitat a Espanya i entre els cinc primers d'Europa.

Ha assenyalat que la majoria del públic és de Barcelona i província, però que un 11% és estranger, i ha incidit en els 169.817 escolars que van visitar el centre la temporada passada, en la seva voluntat de fomentar vocacions científiques.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés