Actualitzat 11/07/2016 12:39

Cosidó demana paciència sobre les investigacions de les gravacions a Fernández Díaz

Ignacio Cosidó, director general de la Policía
EUROPA PRESS

MADRID, 11 jul. (EUROPA PRESS) -

El director general de la Policia Nacional, Ignacio Cosidó, ha demanat "paciència" sobre les investigacions que s'estan fent per descobrir qui va gravar la conversa del ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, l'octubre del 2014 i ha assegurat que no s'ha descartat cap hipòtesi per "improbable" que sigui.

Així ho ha dit a la premsa abans d'inaugurar el curs d'estiu d'El Escorial 'Llibertat i seguretat davant de les noves amenaces', en què ha destacat que la Comissaria General de la Policia Judicial té una investigació oberta en què està treballant amb "intensitat".

Preguntat per la informació que publica la revista 'Interviu' en què s'apunta que el micròfon que va gravar la conversa al despatx de Fernández Díaz no va ser col·locat per cap dels interlocutors, Cosidó ha afirmat que encara no ha tingut temps per llegir aquest article, però que fins ara a ell no se li ha fet arribar cap informe que "permeti acreditar quin és l'origen d'aquesta gravació".

"Aquí demanaria una mica de paciència. S'està treballant i espero que aviat puguem tenir un informe que aclareixi alguns dels punts", ha recalcat el director de la Policia. Tot i això, ha assegurat que l'equip encarregat d'investigar aquestes gravacions no descarta cap hipòtesi, tot i que "qualsevol possibilitat pugui resultar molt improbable".

De qualsevol manera, Cosidó ha apostat per "esperar a tenir els resultats" per treure les conclusions.

DEMANA A LA UNIÓ EUROPEA TREBALLAR CONJUNTAMENT

Pel que fa a les jornades que ha inaugurat, Cosidó ha parlat sobre "aquelles amenaces principals a la seguretat interna": terrorisme, immigració il·legal, la tracta d'éssers humans, la ciberdelinqüència i el crim organitzat.

Segons la seva opinió, Espanya està en un "moment òptim" en seguretat, ja que té els "nivells històrics més baixos" de criminalitat i, per aquesta raó, és un dels països "més segurs d'Europa i del món".

Així i tot, ha explicat, que seria un "error" considerar que com que "mai han estat les perilloses" no cal treballar "cada dia". En aquest sentit, ha apostat per fer una sèrie de canvis en les polítiques de seguretat.

Concretament, quatre reformes: en primer lloc, una Policia que passi d'estar "focalitzada" a perseguir el delicte a prevenir-lo, ja que "no n'hi ha prou amb ser capaços d'investigar els culpables dels atemptats terroristes, sinó de "tenir capacitat d'anticipació i de prevenció".

D'altra banda, ha sol·licitat "culminar la transformació" cap a un Cos Nacional de Policia 3.0 per detectar els ciberdelictes i, per tant, es necessitaran més recursos i més inversió. Ha alertat que el 2016 hi haurà "més ciberdelictes que delictes violents".

En tercer lloc, ha instat la Unió Europea a treballar conjuntament per fer front a les amenaces i "potenciar més els instruments de cooperació" al Mediterrani i Llatinoamèrica.

Finalment, ha apostat per continuar en les xarxes socials per "transformar" la convertir la tasca de la Policia Nacional en més "eficaç" gràcies a la informació que ofereixen els ciutadans per aquestes canals.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés