Publicat 31/03/2017 12:17

Un corrent de la CUP demana reforçar l'estratègia cap a la independència sense "idealismes"

Criden el moviment popular a estar alerta per combatre "terceres vies"

BARCELONA, 31 març (EUROPA PRESS) -

Poble Lliure, un corrent de la CUP, ha exigit aquest divendres a partits i entitats independentistes major coordinació, reforçar l'estratègia comuna i abandonar "posicions idealistes" per fer possible la ruptura de Catalunya amb la resta d'Espanya.

En un comunicat, consideren que si es guanya el referèndum, en cas que l'Estat no pugui impedir-ho per la força, cal proclamar la independència de forma immediata perquè no es pot permetre "vagar en la desorientació".

Per això, defensen la necessitat de reforçar les bases d'una futura República, i en conseqüència "abandonar les posicions idealistes que consideren que és suficient una declaració o un paper per fer efectiva la sobirania, un plantejament que sintetitza l'expressió idealista 'de la llei a la llei'".

Per a Poble Lliure, el conjunt del moviment independentista, amb la mobilització popular al capdavant, ha d'avançar cap a la convocatòria d'un referèndum unilateral no més enllà de setembre, i ha avisat que les dificultats que posi l'Estat "no poden servir com a excusa per allargar o fins a per substituir el referèndum per altres opcions".

Així, han cridat el moviment popular per la independència a estar "alerta per combatre qualsevol posició vacil·lant que intenti cercar terceres vies", i a ser protagonista tornant a activar els pactes locals pel dret a decidir que es van impulsar de cara al 9N per assegurar la celebració del referèndum.

Després d'urgir el Govern a fixar data i pregunta, subratllen la necessitat d'iniciar les campanyes del 'sí' mancant mig any per al setembre així com de potenciar l'enteniment de la forces d'esquerra sobiranistes per presentar "un projecte de país alternatiu al model liberal i de la dreta, que sigui atractiu per a les classes populars".

AVANÇAR CAP AlS 'PAÏSOS CATALANS'

Segons Poble Lliure, els governs de la Comunitat Valenciana i les Illes Balears constaten "diàriament les limitacions del marc autonòmic", per la qual cosa consideren més vàlid que mai la proposta d'estendre el dret a decidir en aquestes comunitats.

En el cas del sud de Roussillon (França), creuen que hi ha una "reivindicació massiva" perquè la regió departamental francesa es digui Occitanie-Pays Catalan, i que això ha servit per ampliar la necessitat d'obtenir més poder polític i reconeixement per a aquest territori.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés