Actualitzat 30/03/2017 08:30

El Consell de l'Advocacia exigeix que el català sigui requisit per al personal de Justícia

BARCELONA, 28 oct. (EUROPA PRESS) -

El Consell de l'Advocacia Catalana, que representa els 14 col·legis d'advocats catalans, ha exigit aquest divendres que el català sigui un requisit per al personal de Justícia a Catalunya i no només un mèrit.

En un comunicat, ha destacat que és "absolutament inadmissible" que els jutges i funcionaris destinats a l'Administració de Justícia a Catalunya no hagin de conèixer el català malgrat ser una de les llengües oficials de Catalunya.

Que el català no sigui un requisit "dificulta" poder garantir el dret efectiu de l'ús del català als ciutadans davant de l'Administració judicial, un dret reconegut tant a l'Estatut com a la Constitució, ha advertit.

Per aquesta raó, s'ha mostrat preocupat perquè el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús Maria Barrientos, "no consideri necessari que el coneixement del català sigui considerat un requisit" per al personal jurídic destinat a territori català.

Per al president del Consell i de l'Icab, Oriol Rusca, és "inadmissible" que es pugui destinar a Catalunya qualsevol jutge o funcionari judicial per desenvolupar una tasca de servei públic sense que conegui les dues llengües oficials a Catalunya.

"Els ciutadans han de poder expressar-se en qualsevol de les llengües cooficials de l'Estat" i per aquesta raó és imprescindible que qualsevol persona que desenvolupi una funció pública a Catalunya, com a mínim, conegui el català, ha afegit.

En conseqüència, el Consell de l'Advocacia s'ha congratulat perquè aquest dissabte es puguin fer per primera vegada les proves d'accés a la professió en català.

Per a l'entitat, el pròxim repte és que l'examen inclogui "més temes del Dret propi de Catalunya, especialment en els àmbits civil i administratiu", i que la prova compleixi amb els requisits pràctics necessaris per garantir l'adequada formació dels nous advocats.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés