Publicat 25/03/2016 12:16

La cirera més precoç i cara del món surt de Lleida cap a Madrid, París i Dubai

Cerezos de Edoa
EDOA

LLEIDA, 25 març (EUROPA PRESS) -

L'empresa Edoa ha enviat ja les seves primeres partides de la cirera més primerenca i cara del món, anomenada cherry glamur i que creix en els seus hivernacles de Sucs i Almacelles (Segrià) (Lleida), amb destinació a Madrid, París i Qatar.

La collita va començar divendres passat, en les mateixes dates que l'any passat i una setmana més tard que en les campanyes anteriors per distanciar-se de la producció de la Patagònia.

"Xile i l'Argentina estan allargant més la seva permanència al mercat, fa dues setmanes van arribar els últims embarcaments a Europa, nosaltres ens hem de distanciar d'ells", ha assegurat a Europa Press el director comercial de la companyia, Óscar Ortiz.

Edoa envasa les seves cireres amb la marca Cherries Glamur en una planta de Fraga (Osca) a la qual porta la producció de cinc hectàrees en hivernacles d'Almacelles i Sucs que arriben al mercat unes quatre setmanes abans que la cirera convencional.

"Tindrem una producció de 35 tones aquest any, i els preus seran similars també als de l'any passat", ha afirmat Ortiz.

En els primers dies vendran cireres a entre 125 euros per quilo en el cas de la més grans --de la mida d'una moneda d'un euro, 34 mil·límetres--, fins a cinquanta euros per quilo.

Si es compleixen les seves previsions, tancaran la campanya amb un preu mitjà de 55 euros per quilo, fet que suposaria una facturació pròxima als 900.000 euros.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés