Publicat 26/05/2016 17:19

Cercles empresarials suspenen l'Administració per molta mida i poca reforma

El pte. Carles Puigdemont y el pte. Del Círculo de Economía Antón Costas
EUROPA PRESS

Fixen com "objectiu nacional" combatre l'atur i aconseguir un pacte d'Estat en Educació

SITGES (BARCELONA), 26 maig (EUROPA PRESS) -

La contribució de les Administracions Públiques, l'"excessiva" mida, la ineficiència i l'estructura complexa tornen a estar mal valorats pels empresaris que han participat en el Baròmetre dels Cercles 2016 fet públic aquest dijous a Sitges amb motiu de la XXXII Reunió Anual del Cercle d'Economia.

Els enquestats -una mostra de 265 empresaris i 23 empresaris i consellers delegats-- assenyalen a l'informe aquesta qüestió com una de les grans preocupacions, ja que no s'aprecia cap millora des de 2013 amb un Estat que no ha aprimat, mentre el sector privat sí ho ha fet instat per la crisi, i amb un major pes relatiu, mantenint un elevat dèficit públic.

Davant d'aquest escenari, el president del comitè que dirigeix aquesta publicació, Miguel Canalejo, ha enumerat les recomanacions, "la teràpia", que fan els empresaris a l'Administració, que passa per reformular l'estructura territorial, reduint ajuntaments o redimensionant la seva estructura, eliminant, en el seu cas, diputacions, i centralitzant serveis per guanyar eficiència.

Ha fet al·lusió al cas alemany, amb 2.000 consistoris, quan a Espanya hi ha més de 8.500, unes xifres que el president del Cercle d'Economia, Antón Costas, ha cridat a tenir en compte perquè pot guardar relació el que ha batejat com a "liliputanisme municipal" amb la mida de les empreses, que ha titllat de nanisme empresarial, pel qual demana que guanyin dimensió.

EDUCACIÓ, LA BASE DE TOT

En el baròmetre, l'altra gran recomanació que plantegen els empresaris és l'educació, que situen com "objectiu nacional" número u, ja que ho vinculen a la llarga a un millor mercat laboral, a tenir eines de lluita contra l'atur i un eventual canvi del model productiu amb nous perfils.

Per aquest motiu han reclamat un pacte d'Estat per l'educació, fomentant el coneixement d'idiomes i el desenvolupament de la Formació Professional Dual: "L'educació és la base de tot", ha assenyalat Canalejo, conscient de la debilitat que ara presenta.

Pel que fa al mercat de treball, amb una taxa d'atur del 21%, del qual més de la meitat és de llarga durada, els enquestats fan una llarga llista de propostes, entre les quals figuren reduir les cotitzacions empresarials a la Seguretat Social com a mínim en dos punts, modernitzar el sistema de contractació fent-ho més simple i equiparar les indemnitzacions per finalització de contractes fixos i indefinits.

Sobre pensions, una altra gran preocupació, demanen una reforma estructural del sistema de pensions per fer-ho sostenible i una reforma fiscal que incrementi la recaptació eixamplant les bases imposables.

L'edició 2016 del Baròmetre dels Cercles, document de 88 pàgines que arriba a la seva tercera edició, ha estat impulsada pel Cercle d'Economia, el Cercle d'Empresaris, i el Cercle d'Empresaris Bascos.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés