Publicat 26/04/2016 17:49

Catalunya projectarà la gastronomia catalana al món amb 150 activitats

Alimentaria
EUROPA PRESS

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 26 abr. (EUROPA PRESS) -

Catalunya organitzarà 150 activitats per projectar la gastronomia catalana al món i celebrar el reconeixement com a 'Regió Europea de la Gastronomia 2016' (CREG'16), un distintiu aconseguit pel seu patrimoni agroalimentari, els seus receptaris centenaris i diversos, i la seva varietat de productes.

El programa d'activitats ho han presentat aquest dimarts en el marc d'Alimentaria el conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget; la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret; el president de Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet, i l'ambaixadora del CREG'16, la xef Carme Ruscalleda.

Bonet ha destacat que Alimentaria, com a entitat adscrita al CREG'16, acull un expositor en commemoració a aquest esdeveniment, per al qual s'han programat 'showcookings' i degustacions de plats elaborats pel pastisser Christian Escribà i el cuiner Pep Nogué.

Baiget ha posat l'accent en els 50 xefs catalans amb estrelles Michelin i en els ambaixadors de prestigi internacionals que té la gastronomia catalana, com Joan Roca i Ferran Adrià, entre d'altres.

Per la seva banda, Serret ha destacat la importància d'assegurar la traçabilitat del producte durant tota la cadena, des de la seva recol·lecció fins a la taula del consumidor, i ha recalcat la necessitat de projectar al món la riquesa gastronòmica catalana.

Ruscalleda ha defensat la naturalesa bio i els productes de la terra com a sinònim de qualitat i originalitat per a l'elaboració de plats, i ha definit el CREG'16 com un "esdeveniment il·lusionant" per a la gastronomia.

PROMOCIÓ INTERNACIONAL

Entre les 150 actuacions nacionals i internacionals destaquen el SomGastronomia Tour, presentacions gastronòmiques d'abril a novembre dirigides a operadors especialitzats a Estocolm, Milà, Madrid, Berlín, Londres i Bordeus.

A més, del 20 al 22 d'abril es realitzarà una presentació al Culinary Institute of America, al Napa Valley, en el marc de l'acció 'World of Flavours'.

A Catalunya, s'organitzarà la Setmana Bio del 20 al 29 de maig per a promocionar el sistema de producció i l'alimentació ecològica, i el 28 de setembre es portarà a terme un 'workshop' de gastronomia i enoturisme amb 170 touroperadors procedents de països com Alemanya, Àustria, els Estats Units i el sud-est asiàtic.

Una altra de les activitats és la campanya del menú SomGastronomia, dirigida als restaurants i hotels perquè elaborin un menú que respongui al CREG'16, és a dir, elaborat amb productes de proximitat.

GASTRONOMIA COM A IDENTITAT

L'objectiu de Catalunya amb aquest reconeixement és promoure els productes alimentaris i la gastronomia catalana com a elements essencials d'identitat i com agents clau de la promoció turística.

La Regió Europea de la Gastronomia és una iniciativa impulsada per una plataforma de regions europees i administrada per l'Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés