Publicat 01/06/2016 16:42

De Carreras compara Mas amb Hitler per creure's que representa la voluntat del poble

Artur Mas (CDC)
EUROPA PRESS

Creu que una de les conseqüències del desafiament a la llei a Catalunya és que a la Barcelona d'Ada Colau "ha desaparegut l'autoritat"

MADRID, 1 juny (EUROPA PRESS) -

El catedràtic Francesc de Carreras, un dels experts que van redactar la proposta de reforma constitucional de Ciutadans, ha comparat l'expresident de la Generalitat Artur Mas amb el dictador alemany Adolf Hitler perquè, segons la seva opinió, tots dos es van creure que representaven la voluntat del poble.

En una columna d'opinió publicada aquest dimecres a 'El País' amb el títol 'La singularitat catalana', el jurista recorda la gran manifestació independentista que es va portar a terme a Barcelona l'11 de setembre del 2012.

Després d'aquest esdeveniment, "Mas sosté que les majories --és a dir, els que es manifesten-- estan per sobre de la llei. Com Chávez, com Madur. Mas creu ser la reencarnació de la voluntat del poble, em recorda a un innominable alemany amb bigoti", afirma a l'article. "Els conservadors encapçalen el desordre, incompleixen una i altra vegada la llei", i "tot per Catalunya, clar, per la independència", afegeix.

De Carreras lamenta que a la Barcelona d'Ada Colau --on s'han produït disturbis fa poc al barri de Gràcia després del desallotjament d'un banc ocupat-- "ha desaparegut l'autoritat", cosa que atribueix que a Catalunya "els nacionalistes van desafiar la llei els últims anys" i ara és el torn dels "activistes antisistema".

TOT VA COMENÇAR AMB MONTILLA

Segons la seva opinió, aquest procés va començar quan l'expresident de la Generalitat José Montilla, va convocar el 2012 una manifestació contra la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut en què un milió i mig de persones van protestar a Barcelona "contra l'Estat de Dret", a la seva manera de veure.

"A partir d'aquí tot era possible: els municipis es declaren favorables a la independència i llueixen estelades als Ajuntaments. Però és millor no impedir-ho per no provocar. Complex davant del nacionalisme català. Res de nou", indica el catedràtic de Dret Constitucional.

Després es va produir la manifestació del 2012, durant el govern de Mas, quan un milió de persones va reclamar la independència de Catalunya, i el 2015 Ada Colau a l'Ajuntament de Barcelona.

De Carreras creu que l'advertència que va fer llavors la regidora --"Si cal desobeir lleis injustes, es desobeeixen"--, demostra que "és partidària del dret natural, una curiosa activista preliberal i predemocràtica".

CRITICA L'ACTITUD DEL PSC

Finalment, el jurista al·ludeix a la llista conjunta amb la qual Convergència i la CUP es van presentar a les eleccions autonòmiques del 2015 i al pacte posterior amb el "conglomerat antisistema" de la CUP, "per conservar el Govern".

"Aquests, coherents amb els seus principis, els munten el pollastre de Gràcia un dia i un altre; Colau, valenta i amb gran autoritat, suggereix que ho arreglin els veïns, els diputats de la CUP culpen els Mossos d'Esquadra. Només falta afegir que el PSC, oportú sempre, ratifica Colau a l'Ajuntament i (el seu líder), Miquel Iceta, participa en una altra manifestació separatista contra el Constitucional mentre es commemora el 25 aniversari de la matança terrorista de Vic", critica.

De Carreras afirma amb ironia que tot això és la "singularitat catalana" a la qual es refereix el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. "Estem on teníem, on mereixem, estar", conclou.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés