BARCELONA, 7 gen. (EUROPA PRESS) -
Caprabo i l'Associació d'Oncologia Integrativa han acordat portar a terme tallers familiars teòric pràctics de cuina per a nens amb càncer que els ajudin a seguir una alimentació saludable i a disminuir els efectes secundaris dels tractaments de quimio i radioteràpia.
El primer taller es farà el 15 de gener a l'espai Xef Caprabo del centre comercial L'Illa Diagonal de Barcelona, on n'hi haurà un altre el dia 19, ha informat la cadena de supermercats en un comunicat.
Pares i nens aprendran què convé menjar, de quina maner cuinar els aliments i com elaborar un menú complet de la mà de Gabor Smit, format en nutrició terapèutica i dietista re-educador alimentari.
Les classes estan supervisades per la doctora Silvia López, Oncòloga Infantil de l'Hospital General Universitari d'Alacant i autora de la primera 'Guia d'alimentació saludable i càncer infantil'.
"Seguir una dieta rica en vegetals, algunes fruites, cereals amb índex glucèmic baix, llavors i postres saludables durant el càncer no ens garanteix la curació però sí que ens ajuda a disminuir els efectes secundaris dels tractaments convencionals, i millora així la qualitat de vida del pacient", ha apuntat Smit.
Segons l'Organització Mundial de la Salut, un de cada tres càncers podria evitar-se tenint uns hàbits de vida més saludables, i un dels pilars sobre els quals pivoten aquests hàbits de vida saludables és una dieta més sana i equilibrada.