Publicat 24/06/2016 14:15

La campanya catalana acaba unint cinc candidats contra el popular Jorge Fernández

J.C.Girauta,M.Batet,X.Domènech,M.Terribas,G.Rufián,F.Homs,J.Fernández
TELEVISIÓ DE CATALUNYA @324CAT

La cursa al 26J va començar confrontant-los a tots sobre un referèndum

BARCELONA, 24 juny (EUROPA PRESS) -

La campanya de les eleccions generals a Catalunya va començar amb els candidats rivalitzant a favor o en contra d'un referèndum, i així ha seguit fins a publicar-se una conversa en què el candidat popular, Jorge Fernández Díaz, parla sobre suposats casos de corrupció de CDC i ERC amb el director de l'Oac, Daniel de Alfonso.

Aquesta polèmica ha desequilibrat la divisió entre els sis principals candidats: cinc s'han posat en contra del també ministre Fernández i de de Alfonso, i els cinc partits han votat al Parlament a favor de destituir-lo al ple de la setmana que ve, quan ja se sàpiga el resultat electoral.

El popular s'ha negat a dimitir i ha tingut el suport del president candidat Mariano Rajoy, i la polèmica s'ha estès a la campanya electoral a tot Espanya.

ELS CANDIDATS UN A UN

Fernández Díaz ha defensat que és la verdadera "víctima" d'una gravació il·legal i, sobre la resta del debat de campanya, ha carregat contra PSOE i C's per voler excloure el PP del mapa polític, en una campanya que ha comptat amb dues visites a Catalunya de Rajoy; totes dues, amb protestes de la PAH.

Meritxell Batet (PSC) ha acusat Podem d'impedir un govern del canvi després del 20D per fer fora el PP, el qual ha criticat per les seves polítiques i per usar les institucions amb finalitats partidistes per la conversa entre Fernández i de Alfonso, cosa en què ha insistit en els seus actes, als quals l'han anat acompanyant socialistes com l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero; el president del Congrés, Patxi López, i el candidat del PSOE, Pedro Sánchez.

Francesc Homs ha reivindicat la centralitat de CDC front a PP i Podem, ha marcat distàncies amb ERC erigint el seu propi partit com a garantia d'aconseguir la independència i, davant de l'enrenou mediàtic de la filtració de les converses, considera evidenciada la "guerra bruta" que han patit per la seva aposta per l'Estat propi.

Gabriel Rufián i ERC ha centrat la seva campanya a atacar ECP i dubtar del referèndum que planteja Pablo Iglesias, però ha fet un gir en la seva estratègia després de saber-se la conversa entre Fernández i de Alfonso i s'ha centrat llavors a reivindicar la seva honestedat i demanar el vot front a "les clavegueres de l'Estat".

Xavier Domènech (ECP) s'ha centrat a mostrar-se com a única alternativa per desplaçar el PP del Govern amb el convenciment que ho aconseguiran, i lamentant ser blanc de crítiques de formacions com ERC i PSOE perquè consideren que el rival de tots ells només és el PP en impedir "els anhels de canvi" de tots, i per això ha fet una crida als votants sobiranistes i progressistes a confiar en ECP com a alternativa per aconseguir-los.

Juan Carlos Girauta (C's) ha enarborat la bandera de la regeneració de l'Estat però allunyada de les receptes màgiques que considera que ofereix el "populisme" d'Units Podem, i ha reivindicat la seva disposició a pactar amb PSOE o PP en cas de que fos necessari per formar govern, però amb el veto a Rajoy i al seu equip pel llast de la presumpta corrupció que comporta la cúpula popular.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés