Publicat 26/09/2016 14:08

CaixaBank i la UdL impulsen una càtedra de qualitat i innovació agroalimentària

Roberto Fernández (UdL) y Juan Alcaraz (Caixabank)
CAIXABANK

Inclou tota la cadena del sistema agroalimentària, des del camp a la taula

LLEIDA, 26 set. (EUROPA PRESS) -

CaixaBank i la Universitat de Lleida (UdL) han presentat aquest dilluns la Cátedra Universidad-Empresa AgroBank sobre qualitat i innovació agroalimentària, amb l'objectiu de promoure la transferència de coneixement científic i tècnic entre estudiants i investigadors, professionals del sector i clients de l'entitat financera.

CaixaBank s'ha implicat en la creació d'aquesta Càtedra a través la seva línia de negoci especialitzada en el sector agrari, AgroBank, que dóna suport econòmic a totes les iniciatives que es desenvolupin en el si d'aquest projecte, ha informat CaixaBank i la Universitat de Lleida en sengles comunicats tres la firma del conveni que impulsa la càtedra entre el director general de CaixaBank, Juan Alcaraz, i el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández.

Juan Alcaraz ha destacat que "la creació de la Càtedra permetrà que les millores tecnològiques derivades del treball acadèmic i investigador repercuteixin de manera directa en els clients de l'entitat".

"Serem un vehicle transmissor de coneixement", ha assenyalat Alcaraz, "el que posarà en valor una de les fortaleses de l'entitat: l'assessorament als seus clients en qualitat agroalimentària, en innovació i desenvolupament de noves tecnologies, processos i productes".

Per la seva banda, el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, ha assenyalat que "la creació d'aquesta càtedra consolida el lideratge de la UdL en investigació agroalimentària, al mateix temps que demostra el compromís de la institució per intensificar els processos de transferència de coneixements i de col·laboració entre el món acadèmic i el sector productiu".

La Càtedra, l'activitat de la qual s'estén per tot el territori nacional, inclou tota la cadena del sistema agroalimentari, des del camp fins a la taula, de manera que inclou aspectes agrícoles i ramaders, de la indústria alimentària, l'enginyeria agrària i altres aspectes legals i econòmics relacionats amb l'activitat d'R+D+I. També posarà en marxa accions de formació, divulgació o promoció.

Durant el primer any, la Càtedra AgroBank té prevista la celebració, el pròxim 22 de novembre al CaixaForum de Saragossa, d'una jornada sobre els reptes actuals i futurs en el sistema agrari mediterrani.

La trobada tindrà com a conseqüència l'elaboració d'una sèrie d'informes tècnics que estaran disponibles per a tot el sector a través de la revista AgroBank i en el web de la Càtedra.

Les dues institucions convocaran el I Premi de la Càtedra AgroBank Calidad i Innovació en el sector agroalimentari a la millor tesi doctoral; el termini de presentació de candidatures de la qual començarà l'1 d'octubre, i el premi, de 3.000 euros per a un únic guanyador, es farà públic en febrer 2017.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés