Actualitzat 05/04/2017 11:22

CaixaBank, Sabadell i Bankia preveuen més fusions a Espanya, tot i que no esperen que siguin "immediates"

Endarrereixen la recuperació de l'estoc de crèdit a final de 2017 i avisen de la desacceleració dels nous fluixos

MADRID, 4 oct. (EUROPA PRESS) -

Els consellers delegats de CaixaBank, Banc Sabadell i Bankia preveuen una nova onada de fusions a Espanya davant de l'atonia dels ingressos bancaris pels baixos tipus d'interès i amb la finalitat d'estalviar costos.

Això sí, no esperen que el sector torni a concentrar-se de manera "immediata", ja que no hi ha entitats "amb aclaparaments", en paraules del número dos de CaixaBank, Gonzalo Gortázar.

En una trobada financera organitzada per 'Expansión', KPMG i Microsoft, tant Gortázar com Jaume Guardiola (Sabadell) i José Sevilla (Bankia) han qualificat com a "lògiques" les integracions en el mitjà termini. Sevilla ha esgrimit que la competència en el sector no s'ha vist afectada per la consolidació després de la crisi de les caixes d'estalvis.

Els tres executius també han coincidit a assenyalar que els processos d'ajustos d'oficines i plantilles es mantindran els anys vinents, més encara davant de la irrupció de la tecnologia. "És un procés que no té final", ha avisat el conseller delegat de CaixaBank, qui ha argumentat que els bancs han de seguir revisant la seva base de costos davant de la caiguda d'ingressos.

Com a mesura per afrontar els menors ingressos, han compartit que les entitats han d'explorar nous productes i fidelitzar els seus clients, tot i que han mostrat les seves diferències respecte a les comissions a cobrar.

El conseller delegat del Sabadell ha afirmat que les comissions per serveis eren fins ara "subvencionades", amb estratègies de comissions zero que "subsidien".

"Tard o d'hora entrarem amb certa normalitat i amb una millor recepció dels clients en ingressos de comissions per proveir serveis", ha reflexionat.

Per la seva banda, el conseller delegat de Bankia, entitat que elimina comissions als particulars i autònoms que domicilien els seus ingressos, ha advocat per "repensar" el preu del crèdit del sector, amb la finalitat d'assegurar-se que causa una prima de risc de manera "adequada". "Aquest marge de crèdit serà substancial en el compte de resultats si els tipus segueixen baixos", ha apuntat.

Els consellers delegats han coincidit que la recuperació en la concessió de crèdit s'està endarrerint "més del que s'havia previst", i fins i tot Gortázar ha endarrerit a final del 2017 el creixement de l'estoc de crèdit.

Mentrestant, Guardiola ha advertit que la política ultralaxa del BCE està derivant en efectes "paradoxals" que impedeixen la reactivació de la demanda de crèdit. "La falta d'estímul a l'estalvi fomenta el repagament", ha advertit.

A més, ha avisat que el flux de crèdit comença a perdre ritme d'acceleració i ha augurat senyals de desacceleració en l'economia. Finalment, el conseller delegat de Bankia ha atribuït la poca demanda de préstec al fort desendeutament de les empreses i famílies.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés