Actualitzat 23/08/2017 18:49

CaixaBank engega una planta de biomassa a Xile per compensar 22.949 tones de CO2 que va generar el 2016

Planta de biomassa a Xile
CAIXABANK

MADRID, 23 ago. (EUROPA PRESS) -

CaixaBank ha engegat un planta de cogeneració de biomassa a Xile per compensar 22.949 tones de diòxid de carboni (CO2) que va generar durant l'exercici 2016, i que suposen el 63 per cent del total, segons ha informat l'entitat financera, que preveu ser neutra en carboni --compensar el 100 per cent de les seves emissions-- pel 2018.

Segons l'entitat, la iniciativa de passar-se al 'carbó neutral' convertirà el banc en el primer d'Espanya, i un dels primers d'Europa, a compensar totes les seves emissions.

Així, el projecte escollit per CaixaBank per compensar les 22.949 tones de diòxid de carboni emeses a l'atmosfera contribuirà al "creixement sostenible" de Xile en subministrar "electricitat verda" a partir de biomassa, tal com han informat des de l'entitat financera.

Segons ha explicat el banc, el projecte xilè ha generat 300 llocs de treball durant la construcció de la planta i actualment operen 34 persones "de manera estable".

Mentrestant, la comunitat local "es beneficia d'un sistema per fomentar la relació amb l'entorn" que té com a objectiu "construir i mantenir relacions permanents de confiança i de benefici mutu amb la comunitat" a través de la creació de "valor econòmic, social i ambiental", segons ha assenyalat l'entitat financera.

En aquesta línia, el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha afirmat que CaixaBank "assenta la gestió del seu negoci en el respecte i la protecció de l'entorn", la qual cosa implica un "ferm compromís" amb la conservació del medi ambient, la millora de l'eficiència energètica i el foment d'un model de desenvolupament sostenible.

Segons Gortázar, l'entitat financera incorpora a la seva gestió els criteris ESG (Environmental, Social, Governance), que "constitueixen la base del consens internacional del que és una empresa responsable".

REFORESTACIÓ A BURGOS

A més, CaixaBank ha compensat altres 15 tones de CO2 a través del suport a un projecte de reforestació de terreny improductiu a Santa María del Camp (Burgos), tal com ha assegurat l'entitat, que ha precisat que es tracta d'una parcel·la de 7,5 hectàrees que comprèn les valls i erms dels rius Pisuerga, Duero, Esgueva, Jaramiel, Arlanza i Durantón, entre les províncies de Valladolid, Palencia, Burgos i Segòvia.

Per garantir la transparència i traçabilitat de la compensació d'emissions, CaixaBank ha adquirit crèdits a través de projectes del mercat voluntari d'emissions aprovats pel VCS (Verified Carbon Standard).

L'entitat realitza cada any un inventari de les seves emissions de gasos d'efecte hivernacle generades com a conseqüència de la seva activitat corporativa per calcular la petjada de carboni i establir accions dirigides a reduir-la progressivament, tal com han assenyalat.

CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC

D'altra banda, CaixaBank ha informat que són la primera entitat financera a Espanya que ha rebut de part del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient (MAPAMA) el segell "Calculo + Reduzco + Compenso" del Registro de Huella de Carbono, que serveix per distingir aquelles organitzacions que calculen la seva emissió de CO2 i disposen d'un pla de reducció d'emissions.

Entre les seves mesures per combatre el canvi climàtic, està el seu objectiu que el 100 per cent del seu consum elèctric provingui d'energies renovables pel 2018.

Unes altres de les accions de l'entitat són la reducció del consum de paper, l'ús exclusiu de paper reciclat, la substitució de rètols i il·luminació de recintes 24 hores a la xarxa d'oficines per d'altres amb leds i el disseny ecoeficient de les noves edificacions.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés