Actualitzat 24/05/2016 16:54

La Caixa destina 1,8 milions a transferir al mercat resultats científics de "qualitat"

La Caixa destinará 1,8 millones de euros a la transferencia al mercado
OBRA SOCIAL LA CAIXA

CaixaImpulse obre la II convocatòria del programa, que amplia a 20 projectes

BARCELONA, 1 abr. (EUROPA PRESS) -

La Caixa destinarà 1,8 milions d'euros a la transferència al mercat de resultats d'investigació científics de "qualitat" amb el II programa CaixaImpulse, han anunciat aquest divendres el director de la Fundació Bancària La Caixa, Jaume Giró, i el director general de Criteria Caixa i president de Caixa Capital Risc, Marcelino Armenter.

En roda de premsa, Giró ha explicat que la segona convocatòria ampliarà de 15 a 20 els projectes seleccionats i augmentarà la inversió destinada a cadascun dels escollits, que podrà arribar als 70.000 euros, si bé el programa d'acompanyament està valorat a 300.000 euros.

La transferència dels coneixements de la investigació, que es desenvolupa en laboratoris de centres específics, universitats i hospitals, és el taló d'Aquil·les de la producció científica actual, per la qual cosa el pla és una "iniciativa molt esperada des de fa molt temps al sector", ha explicat la investigadora Teresa Gasull.

Gasull, participant de la primera edició i líder del projecte Apotransferrina, ha explicitat que el pla li ha servit per rebre coneixements d'indústria, de protecció de la tecnologia, màrqueting i comunicació amb l'assessorament de més de 100 experts.

L'investigador Miquel Barceló, que col·labora amb el comitè d'assessorament del pla, ha destacat que el pla connecta amb una necessitat fonamental: "Tenim una gran capacitat de producció de coneixement, però tenim una baixa capacitat de portar-lo al mercat i generar valor econòmic".

Giró ha subratllat que CaixaImpulse és una "iniciativa única a Espanya" que vol ser un pont entre els laboratoris i el mercat per superar el punt mort que queden encallats nombrosos projectes que es queden a les portes de la societat.

"ELS IMPOSSIBLES POSSIBLES"

"Els impossibles d'avui seran possibles demà", ha confiat Giró, que ha dit que el programa parteix del principi que tota la investigació d'excel·lència crea progrés i fa emergir noves realitats que poden trencar amb el que ara sembla impossible.

El programa té 495 hores d'assessorament i 200 hores de formació de la mà d'experts de prestigi internacional, ha dit Giró, que ha subratllat la necessitat d'aconseguir que els projectes no es quedin en un calaix, al laboratori o a la portada d'una revisa científica.

"Des de Caixa Capital Risc posem els coneixements, contactes i experiència de la gestora al servei d'un objectiu compartit amb l'Obra Social La Caixa, que és contribuir a la transferència al mercat i a la societat dels resultats de la investigació", ha afirmat Armenter.

La primera edició va establir les bases del programa que permet maximitzar les possibilitats d'èxit dels seus projectes i d'acord amb la primera experiència s'ha convocat la segona convocatòria, a la qual es podran presentar projectes fins al 15 de juliol.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés