Actualitzat 30/03/2017 23:48

Brussel·les adverteix Espanya per l'elevat endeutament i l'alt nivell de desocupació

BRUSSEL·LES, 16 nov. (EUROPA PRESS) -

La Comissió Europea ha advertit aquest dimecres Espanya pel seu elevat nivell d'endeutament, tant públic com privat, per la seva encara alta taxa de desocupació, que es tradueix en una reducció "lenta" de la pobresa, i per la seva "molt negativa" posició d'inversió internacional

L'Executiu comunitari ha presentat l'informe Mecanisme d'Alerta per al 2017, en què identifica els desequilibris macroeconòmics dels socis de la Unió Europea, amb l'objectiu d'evitar que perjudiquin el "correcte" desenvolupament de les seves economies.

A més d'Espanya, Brussel·les ha constatat l'existència de desequilibris a Bulgària, Croàcia, Xipre, Finlàndia, França, Alemanya, Irlanda, Itàlia, Països Baixos, Portugal, Eslovènia i Suècia.

En el cas d'Espanya, Brussel·les assenyala que el nivell de desocupació segueix sent "molt alt", especialment entre la població jove, així com que existeix una "gran proporció" de persones sense lloc de treball durant un període superior a un any. Tot aixó malgrat la "ràpida" caiguda de la taxa d'atur, que únicament es tradueix en una "lenta" reducció de la pobresa.

Respecte al deute, la Comissió Europea apunta que el desalçamentdel sector privat va continuar al llarg de l'any passat, recolzat pel creixement "sòlid" del creixement de l'economia. El deute públic, al seu torn, es va mantenir "generalment estable" malgrat "un important" dèficit.

En la mateixa línia, la Comissió Europea subratlla que la balança per compte corrent continuarà amb un superàvit "moderat" en el mitjà termini, però que això "només s'està traduint en una reducció lenta de les obligacions externes".

"La posició d'inversió internacional ha millorat des del 2014, però segueix sent molt negativa i està composta sobretot per deute, que exposa el país a riscos derivats de canvis en la confiança del mercat", afegeix el document elaborat per l'Executiu comunitari.

A més, Brussel·les destaca que el baix creixement de la productivitat fa que la competitivitat depengui dels avantatges en costos, fet que afecta les condicions laborals i la cohesió social.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés