Publicat 31/03/2016 17:37

Bonet confia en la recuperació econòmica i advoca per "l'esforç, el diàleg i la cultura de pactes"

Josep Lluís Bonet
EUROPA PRESS

MÀLAGA, 31 març (EUROPA PRESS) -

El president de la Cambra de Comerç d'Espanya, José Luis Bonet, ha apel·lat aquest dijous "a la necessitat d'esforç, diàleg i cultura de pactes" davant del panorama parlamentari actual i ha mostrat la seva confiança en la recuperació econòmica, incidint que en la pròxima dècada Espanya pot donar "un gran salt".

Així ho ha assenyalat Bonet en la seva intervenció en el Fòrum del Mediterrània Segle XXI, en què ha pronunciat la conferència central, 'Cambra d'Espanya, paper clau per a la competitivitat empresarial'.

El president de l'ens ha posat en context l'actualitat espanyola i ha destacat que, a dia d'avui, el país està recolzat en una base composta per una democràcia homologada, un Estat de dret consolidat i de benestar, uns termes que, ha assenyalat, ha vist evolucionar i són conseqüència de l'"enorme salt" que ha portat a terme en els últims 50 anys.

Per a Bonet, Espanya és "especialista a ficar-se en bassals i després a sortir d'ells quan ningú ho espera", i just això, segons la seva opinió, "és el que ha succeït els últims anys", que "ens hem posat en una crisi molt important".

Tot i això, el president ha subratllat que el país "va sortint d'aquest bassal", gràcies a, entre d'altres aspectes, els "cops de mànega del Banc Central Europeu" i les reformes estructurals del Govern espanyol, a més de l'esforç del poble espanyol, "que s'ha sacrificat".

Bonet ha afirmat que, ara mateix, la classe política haurà d'"esforçar-se, dialogar i buscar el consens sota la cultura de pactes". Com "línies vermelles", ha parlat de la Constitució, "un pilar fonamental que cal preservar" tot i que es pot obrir a "reformes amb consens", i de la pertinença a la Unió Europea.

Amb aquestes premisses, "Espanya pot donar en la pròxima dècada un salt semblant al qual ha donat en els últims 50 anys", ha afegit. Així i tot, el també president de Freixenet s'ha referit a la incertesa i a la pèrdua de confiança general que avança paral·lela a la "inèrcia de la recuperació".

CATALUNYA

Pel que fa al procés sobiranista català, ha afegit: "Alguna cosa haurem fet malament" per haver arribat a aquesta situació, tot i que ha incidit que "va a menys".

En aquest panorama de possible evolució, ha posat èmfasi en la importància de la internacionalització i la competitivitat per potenciar la recuperació, eixos estratègics sobre els quals treballarà la Cambra de Comerç en els pròxims dos anys: "Espanya té una plataforma d'internacionalització sòlida, amb 500 empreses multinacionals de lideratge en el món", ha afirmat.

En aquest sentit, ha detallat que "l'empresa és la peça clau de l'economia social de mercat" i que el sistema cameral és "un instrument necessari per a la vertebració i el desenvolupament d'Espanya".

Així, ha mostrat la seva aposta per, entre d'altres coses, la formació, la digitalització empresarial i el capital comercial, així com per "les tres 't': talent, treball i tenacitat".

Alhora, ha posat en relleu la internacionalització de les pimes, "bàsica perquè l'economia espanyola superi definitivament la crisi i iniciï una sendera de creixement estable".

PLA DE MOBILITAT

En aquesta línia, Bonet ha anunciat que la Cambra de Comerç d'Espanya facilitarà a 3.000 joves, d'entre 18 i 30 anys, pràctiques laborals en països de la Unió d'Europea a través del pla de Mobilitat.

L'ens, ha detallat, concedirà als joves beques amb quanties pròximes als 2.000 euros per sufragar les despeses de la seva estada i facilitarà un curs previ de formació específica per al treball que vagin a desenvolupar i un altre per millorar el nivell de l'idioma requerit.

A través del Pla de Mobilitat, que s'emmarca dins del Programa de Qualificació i Ocupació de la Cambra d'Espanya i que pretén aconseguir 16.600 contractacions en tres anys, "volem promoure que els joves espanyols acabin de formar-se a l'estranger i millorin no sol la seva qualificació professional i el maneig d'un idioma estranger, sinó que adquireixin una visió més global del món laboral", ha explicat el president.

Finalment, Bonet ha animat als empresaris malaguenys presents a participar en el Programa de Qualificació i Ocupació (PICE), "perquè els permetrà contractar joves amb els perfils i qualificació que precisin per cobrir llocs de treball en les seves empreses i amb una bonificació per contracte de 1.500 euros".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés