Actualitzat 30/03/2017 07:50

Bodegas Torres llança Esplendor de Vardon Kennett, primer espumós de la família a Catalunya

Amb 30.000 ampolles a l'any, un 65% destinat a exportació

MEDIONA (BARCELONA), 28 oct. (EUROPA PRESS) -

Bodegas Torres ha llançat el seu primer vi escumós elaborat a Catalunya, Esplendor de Vardon Kennett, amb una producció inicial anual de 30.000 ampolles elaborades en les vinyes pròpies del Penedès, de les quals un 65% es destinarà a exportació.

Aquest espumós, el projecte del qual va arrencar el 2012 impulsat per la cinquena generació de la família Torres, té una criança en ampolla de 30 mesos i sortirà inicialment al mercat amb una producció dirigida a la restauració i botigues especialitzades.

La nit d'aquest dijous la família Torres ha presentat en el nou celler destinat a la seva elaboració, localitzat a la finca de Santa Margarida d'Agulladolç, a l'Alt Penedès, aquest espumós, una cuvée extra brut del 2013, i han revelat els secrets que guarda aquest vi així com l'origen de la seva denominació.

"Els grans vins es creuen amb la història", ha assegurat Miguel Torres Maczassek, director general de Bodegas Torres, en explicar, després d'un recorregut per la singular finca que ha restaurat la família, la història de Daniel Vardon Kennett, comerciant britànic que va fer arrels al Penedès, es va casar amb María Francisca de Ferrer i es va convertir en viticultor, eclipsat pels vins i cultura de la zona.

Vardon Kennett és un homenatge a aquest britànic i, segons ha afirmat Mireia Torres, creadora d'aquest espumós, té un estil particular, que prioritza la frescor i l'elegància des de la feminitat.

Per a la cinquena generació aquest projecte és una gran aposta que obre la porta a una nova concepció de vins escumosos de gran qualitat.

Després de preguntar-li pel fet de no estar sota el paraigua de la DO Cava, Miguel Torres ha explicat que, amb el canvi climàtic de rerefons, la voluntat és tenir llibertat i independència per buscar les vinyes i produir a les zones més òptimes per obtenir un bon producte.

Esplendor de Vardon Kennett procedeix de vinyes en altura i el 2013 va tenir una collita atípica, amb més pluges del que és habitual al Penedès i un període d'estiu sec i fresc que va afavorir una lenta maduració del raïm; conformen el seu cupatge les varietats pinot noir i chardonnay, amb un petit percentatge de xarel·lo.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés