Publicat 17/04/2016 12:19

Betara vol que Alimentària catapulti les seves exportacions fins al 20% de les vendes

El propietario de la firma de quesos de Betara, Ramon Berengueras
BETARA

Els seus formatges són presents als Estats Units, França, Alemanya, Anglaterra i Dinamarca

BARCELONA, 17 abr. (EUROPA PRESS) -

La firma de formatges artesans i ecològics Betara participarà a Alimentària, el saló internacional del sector de l'alimentació i les begudes que es farà al recinte Gran Via de Fira de Barcelona del 25 al 28 d'abril, amb l'objectiu de tancar acords comercials i amb la previsió que la fira catapulti les seves exportacions fins al 20% de les seves vendes en el curt termini, respecte del 10% actual.

En una entrevista d'Europa Press, el propietari de Betara, Ramon Berengueras, ha explicat que Alimentària serà "el gran aparador i trampolí" per a les seves 28 referències de formatges, i l'escenari on presentarà Betara Kids, un formatge pensat per introduir els més petits en el món del formatge i caracteritzat per un gust més suau.

Betara, una empresària familiar creada el 1992 i amb centres productius a Olost i Perafita (Barcelona), exporta actualment els seus productes als Estats Units i a països europeus, com França, Alemanya, Dinamarca i Anglaterra.

Amb una producció anual de 110.000 quilograms, la companyia ha tancat l'exercici 2015 amb una facturació pròxima als 1,6 milions d'euros, representant Catalunya el 85% del volum de negoci, mentre que un 10% són exportacions i el 5% restant són les vendes a Espanya: "És més fàcil vendre a França que a Espanya, perquè a cada regió tenen el seu formatge".

GRANJA ECOLÒGICA

Betara ha invertit 120.000 euros en la creació d'una granja ecològica a Sant Boi de Lluçanès (Barcelona) conformada per 200 ovelles, una alternativa a la qual la firma es va veure abocada quan es va quedar sense llet d'ovella ecològica amb la qual elaborar els seus formatges i no va trobar altres vies de proveïment.

Berengueras preveu que les ovelles comencin a donar llet a final d'aquest 2016, amb una producció estimada d'entre 1.500 i 2.000 litres setmanals, per tornar a reactivar la producció d'aquest tipus de formatges --Betara elabora formatges de vaca, ovella i cabra--.

Betara, que té una plantilla de 12 treballadors i preveu augmentar vendes un 10% aquest 2016, és la companyia de formatges més premiada de Catalunya, resultant guanyadora en els últims tres anys en els World Cheese Awards.

Amb l'objectiu d'acostar els seus productes als consumidors, Betara té botigues 'delicatessen', que comparteix amb Embotits Salgot, als centres El Corte Inglés de plaça Catalunya, Diagonal i Cornellà de Llobregat (Barcelona), i també és present a les principals cadenes de distribució.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés