Publicat 15/11/2016 15:08

Barcelona acollirà la primera Setmana de la Cuina Italiana en el Món

BARCELONA, 15 nov. (EUROPA PRESS) -

Barcelona acollirà la primera Setmana de la Cuina Italiana en el Món, una iniciativa que es farà del 21 al 27 de novembre i que vol promoure la tradició culinària italiana a l'estranger.

Així ho han explicat aquest dimarts en roda de premsa el Cònsol General d'Itàlia, Stefano Nicoletti, i la directora de l'Institut Italià de Cultura, Roberta Ferrazza, organitzadors del projecte.

En total, més de 100 països se sumaran a aquest esdeveniment amb més de 1.300 esdeveniments en diverses ciutats de tot el món --Barcelona acollirà una vintena d'actes--.

La iniciativa, que neix amb la vocació de ser anual, desenvolupa les temàtiques presentades en l'Expo Milano 2015 i agrupades en la 'Carta di Milano', com la qualitat i la seguretat alimentària.

"Volem potenciar productes italians tan coneguts i d'èxit com el lambrusco", ha dit Ferrazza, mentre que Nicoletti ha assegurat que Barcelona és una ciutat exemplar per acollir la iniciativa perquè comparteix gran part de la tradició culinària italiana gràcies al nexe del mar Mediterrani.

Així, en la primera Setmana de la Cuina Italiana en el Món es realitzaran seminaris, trobades amb xefs, presentacions de llibres de receptes de cuina, degustacions, tallers de cuina com el de Nutella, concerts, mostres fotogràfiques i es projectaran llargmetratges.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés