Actualitzat 28/04/2017 09:44

Bankia guanya 304 milions fins a març, un 28,4% més, el benefici trimestral més alt de la seva història

Sucursal del banc Bankia
EUROPA PRESS

MADRID, 28 abr. (EUROPA PRESS) -

Bankia va obtenir un benefici net atribuït de 304 milions d'euros el primer trimestre d'aquest any, la qual cosa suposa un 28,4% més que en el mateix període de l'exercici anterior, la qual cosa marca el millor trimestre en termes de resultats de la seva història.

El creixement dels ingressos (marge brut) en un 3,8%, fins als 886 milions d'euros, i el descens de les despeses d'administració en un 3,4%, fins als 386 milions, permeten situar el marge abans de provisions en 500 milions d'euros, amb un alça del 10,2%, segons ha informat aquest divendres l'entitat.

El conseller delegat de Bankia, José Sevilla, ha afirmat que el primer trimestre llança uns "resultats molt positius". "El benefici assolit per Bankia, de més de 300 milions d'euros, és el més alt en un trimestre en la història de l'entitat en les seves activitats a Espanya", ha ressaltat.

"Un trimestre més, les nostres fortaleses es consoliden. Som una entitat cada vegada més solvent, el control de despeses ens permet preservar l'eficiència i això es tradueix en uns alts nivells de rendibilitat", ha afegit.

El conseller delegat de Bankia ha destacat el comportament de la clientela, que està responent de forma "molt positiva" als canvis que ha realitzat en els últims mesos. "Tenim clients cada vegada més satisfets, que fan més activitats amb nosaltres i que ens recomanen més", ha afirmat.

En matèria de finançament, segons ha explicat Sevilla, la nova Hipoteca Sense Comissions està tenint un "gran acolliment", amb peticions que tripliquen les de fa un any. "I això ho fem en paral·lel al creixement continu en els dos segments clau dels últims anys: el finançament del consum de les famílies i la concessió de crèdit a autònoms, pimes i empreses", ha subratllat.

Així mateix, Bankia va aconseguir reduir tant el saldo de morosos com el d'adjudicats. En concret, el volum de riscos de dubtós cobrament va baixar en 492 milions d'euros en el trimestre (1.580 en l'últim any), fins a situar-se per sota dels 11.000 milions d'euros (en concret 10.984), la qual cosa va permetre reduir el ràtio de morositat del 10,5% de març del 2016, al 9,8% al desembre passat i al 9,5% actual.

En el cas dels adjudicats, després d'unes vendes de 1.653 unitats en els tres primers mesos de l'any, per import de 102 milions d'euros, el volum d'actius en balanç té un valor net comptable de 2.207 milions d'euros, 440 milions menys que fa un any.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés