Actualitzat 15/04/2016 18:27

Ana Mato, autoritzada per l'Estat per tornar a treballar en el PP

Ana Mato
EUROPA PRESS

Té una dilatada trajectòria en el PP, sobretot a Organització, des d'on va ajudar Rajoy a guanyar les generals el 2011

   MADRID, 15 Abr. (EUROPA PRESS)

L'exministra de Sanitat i exdiputada del PP Ana Mato ha rebut el vistiplau del Govern espanyol en funcions per reincorporar-se a la seva feina en el PP, segons consta en el llistat d'autoritzacions emeses a exalts càrrecs publicat al Portal de la Transparència de l'Executiu.

   Mato va dimitir com a ministra el 26 de novembre del 2014 i, com que no s'han complert dos anys des del seu cessament, necessita permís de l'Oficina de Conflictes d'Interessos de l'Executiu per exercir una activitat privada.

   L'exministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat va rebre l'autorització el passat 9 de febrer. "Reingrés al Partit Popular", es diu en la informació recollida al Portal de la Transparència, que ha recollit Europa Press.

   Ana Mato va presentar la seva dimissió a final de novembre del 2014 després que el jutge de l'Audiència Nacional, Pablo Ruz, donés a conèixer una sentència en què proposava jutjar-la com a partícip a títol lucratiu pels suposats regals i viatges que la trama Gürtel va fer al seu exmarit, l'exalcalde de Pozuelo, Jesús Sepúlveda.

VA SOL·LICITAR LA INDEMNITZACIÓ PER CESSAMENT

   Des que l'Executiu està en funcions, el passat 21 de desembre, s'han concedit altres autoritzacions, entre les quals hi ha l'exsubsecretari de Presidència, Jaime Pérez Renovales, per incorporar-se al consell de diverses empreses del Santander --on va anar ja a mitjan del 2015-; o a l'exsecretari d'Estat de Justícia, Fernando Román, per ser docent a CUNEF.

   Després de deixar el Ministeri, Ana Mato va continuar com a diputada del PP fins que va acabar la legislatura i, al seu terme, va ser una dels 64 diputats que van sol·licitar la indemnització per cessament per no tenir un altre ingrés, que els permet cobrar durant dos anys la seva assignació constitucional (2.813 euros).

   Tot i això, aquesta indemnització és incompatible amb qualsevol altre sou, de manera que haurà de renunciar-hi com ja ho han fet d'altres, com l'exministra socialista Trinidad Jiménez o l'exdiputat popular Vicente Martínez-Pujalte.

LLARGA TRAJECTÒRIA A 'GÈNOVA'

   Mato, que va ser diputada cinc legislatures, va iniciar el seu camí polític a Alianza Popular el 1983 però pocs anys després se'n va anar com a assessora de José María Aznar després que aquest fos escollit president de Castella i Lleó. Més tard va ser diputada autonòmica al parlament madrileny entre el 1991 i el 1993, any en què va aconseguir un escó al Congrés dels Diputats després de les generals.

   Les seves responsabilitats en el partit van començar a créixer, i va passar a ser nomenada primer coordinadora de Participació i Acció Sectorial i més tard coordinadora d'Organització. Després d'un parèntesi com a eurodiputada a Brussel·les, després del comicis al Parlament europeu del 2004, Mariano Rajoy la va reclutar per a la llista de Madrid de les generals del 2008 com a 'número tres'.

   Durant aquests anys, treballant des de l'oposició després de perdre el PP davant de José Luis Rodríguez Zapatero, Mato va ocupar el càrrec de vicesecretària d'Organització, un lloc des d'on treballava frec a frec amb Rajoy, fins a aconseguir una àmplia majoria absoluta de 186 diputats a les generals del 20 de novembre del 2011. El cap de l'Executiu la va premiar llavors amb el Ministeri de Sanitat, una plaça que va abandonar el 2014 després de les informacions que la vinculaven amb la trama Gürtel pels regals que havia rebut el seu marit.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés