Actualitzat 26/08/2009 22:34

AMPL.- La Seda nomena vicepresident a Carlos Gila (Inverland Dulce)

BARCELONA, 26 ago. (EUROPA PRESS) -

La Seda de Barcelona ha nomenat l'advocat expert en reestructuracions Carlos Gila com a vicepresident del consell en representació de la societat Inverland Dulce, segons ha decidit avui el consell d'administració i ha informat la companyia en un comunicat. El consell també ha aprovat els comptes del primer semestre, que es va tancar amb un resultat abans d'impostos de 70 milions d'euros negatius.

El nomenament de Gila es produeix en ple procés de reestructuració de la fabricant de plàstics PET i poques setmanes després que abandonés el consell d'administració de la companyia a començament d'agost.

Llavors, Inverland Dulce, societat vinculada a la portuguesa Imatosgil i primer accionista de La Seda, renunciava al seu lloc al consell, representat per Gila. Amb tot, La Seda ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que l'advocat mantindria funcions executives.

Avui, el consell de La Seda ha nomenat per cooptació com a membre del màxim òrgan executiu i vicepresident del consell d'administració a la societat Inverland Dulce representada per Carlos Gila, llicenciat en Administració d'Empreses per la Universitat de San Francisco i PDG pel iese.

Gila va iniciar la seva carrera professional a Andersen Consulting i després es va dedicar al món de l'empresa com inversor i primer executiu en diferents companyies. Va ser conseller d'Ebro Puleva i actualment és conseller i assessor en diferents societats.

A més d'aquesta novetat en la direcció, La Seda ha indicat avui a la CNMV que intensificarà els "esforços" per regularitzar la situació en què es troba la comissió d'auditoria, en línia de manera que va acordar en el seu moment la comissió de nomenaments i retribucions.

CONTEXT ADVERS

La Seda ha argumentat que el seu resultat negatiu entre gener i juny va estar influït per un primer semestre "caracteritzat per la greu contracció econòmica mundial" i amb "aturades a la producció d'algunes plantes del grup per la falta de liquiditat i accés a primera matèria".

Amb tot, la companyia ha destacat que "davant de la complexa situació que està travessant La Seda de Barcelona, la companyia ha aconseguit mantenir un Ebitda operatiu de 4 milions d'euros".

La facturació ha estat de 521 milions d'euros. Van créixer els volums de la divisió de PET-Packaging --amb un Ebitda de 29,6 milions, superant el pressupost inicial fixat en 26,7-- i el negoci de PET-Packaging va mantenir els ritmes de producció i vendes "tot i els problemes de liquiditat".

La Seda, presidida actualment per José Luis Morlanes, estava pendent que ahir la Generalitat li concedís un crèdit de 15 milions d'euros a través de l'institut Català de Finances (ICF), però finalment el Govern no ho va aprovar en la seva primera reunió setmanal després de l'estiu.

Segons fonts sindicals, rebre el crèdit de 15 milions de l'ICF constitueix una primera baula per poder mantenir les fàbriques del Prat i Tarragona produint mentre no arriba l'acord per renegociar el crèdit sindicat. "Els 15 milions no són la solució, però si determinants per a aquestes factories", han reblat.

El futur de La Seda passa per emprendre un pla de reestructuració amb 300 acomiadaments, la venda de cinc plantes i una ampliació de capital de 150 milions a la qual Caixa Geral ja ha dit que acudirà.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés