Publicat 08/04/2016 16:50

Gerardo Camps diu que no ha rebut instruccions de Francisco Camps sobre el Valencia Summit

Gerardo Camps
EUROPA PRESS

PALMA DE MALLORCA, 8 abr. (EUROPA PRESS) -

L'exconseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat Valenciana i expresident del consell d'administració de la Ciutat de les Arts i les Ciències (Cacsa) Gerardo Camps ha subratllat que no va rebre "cap encàrrec" ni "cap instrucció" de l'exmàxim mandatari Francisco Camps amb vista a la negociació dels Valencia Summit, per les tres edicions del qual l'Institut Nóos va percebre més de tres milions d'euros quan el cost real dels esdeveniments hauria estat d'uns 900.000.

Així ho ha posat de manifest només iniciar-se, passades les 10.50 hores, la seva declaració com a testimoni al judici del cas Nóos, en què ha asseverat que Camps era l'única persona, per l'organigrama de la Generalitat, que li podia haver ordenat que es reunís amb algun dels responsables de Nóos a fi de "tenir un grau de coneixement de tal o qual persona. Ningú es va dirigir a mi per parlar-me d'això".

De la mateixa manera, l'exconseller ha negat que li participessin cap informació respecte a una reunió entre Iñaki Urdangarin, el seu exsoci Diego Torres, Francisco Camps i l'exalcaldessa de València Rita Barberà, que segons Torres s'ha fet al palau de La Zarzuela per abordar el projecte del Valencia Summit i exposar els objectius perseguits per l'entitat llavors presidida per l'exduc de Palma.

En concret, Torres situa la trobada el 29 de gener del 2004, gairebé nou mesos abans que fos signat el conveni per a la celebració del Valencia Summit.

D'altra banda, Camps ha estat interpel·lat sobre un correu en el qual l'exassessor en la Secretaria Autonòmica d'Esdeveniments i Projectes i del Comissionat per a la Copa Amèrica en el gabinet del president de la Generalitat, Nicolás Figueras, traslladava ordres directes a la responsable de gabinet del director general de Cacsa, Carmen Descals, procedents de Gerardo Camps.

En concret, en el correu electrònic, datat el 30 de setembre del 2005, Figueras assenyalava: "Carmen, les directrius del conseller han estat clares, fer el que faci l'Ajuntament, per la qual cosa si cal incloure el límit de bestretes s'inclouen".

Sobre aquesta qüestió, el testimoni ha recordat que les relacions amb l'Institut Nóos les portaven per part del comissionat de la Copa Amèrica, "amb independència de la part que li correspongués a Cacsa", i "aquí es prenien les decisions".

Una resposta que ha portat al fiscal anticorrupció Pedro Horrach a preguntar-li "com podia Figueras donar el vistiplau" i si el llavors director general de Cacsa, José Manuel Aguilar, "era una pura figura decorativa", Camps ha respost que no però, després de negociar-se l'esdeveniment amb Figueras, Nóos i la Fundació Valencia Turisme Convention Burea (FTVCB) "van ser els que ho van impulsar".

"Cacsa el que tenia era l'obligació de comprovar que es complien tots els requisits legals. Era el procediment habitual de tota societat pública", ha aprofundit el diputat, qui ha asseverat, respecte a la naturalesa jurídica d'aquesta entitat, que la Ciutat de les Arts i les Ciències "no té cap interès lucratiu ni està per guanyar diners tot i que rebi fons d'entitats privades. Totes les societats públiques poden adoptar forma de societat mercantil".

Camps també ha estat preguntat sobre si ha tingut algun problema amb el qual fora secretari autonòmic d'Esdeveniments Luis Lobón, qui, en la seva declaració com acusat, ha afirmat que va discutir amb l'exconseller els detalls del conveni dels Summit, al que Camps ha respost no tenir "cap problema amb ell".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés