Actualitzat 02/03/2015 16:26

Marta Pujol Ferrusola lamenta que es posa en dubte el seu contracte municipal pels seus cognoms

La hija del expresidente de la Generalitat Marta Pujol Ferrusola
Foto: PARLAMENT

Va obtenir 12 encàrrecs de la Generalitat entre 1988 i 1997, tots "segons la legislació vigent"

BARCELONA, 2. (EUROPA PRESS)

La filla de l'expresident de la Generalitat Marta Pujol Ferrusola ha lamentat aquest dilluns que les crítiques pel seu contracte com a arquitecta a l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt (Barcelona) es deuen als seus "cognoms".

   "En tots aquests anys ningú no ha posat en dubte la meva tasca professional; una altra cosa és que ara es faci una campanya per altres motius", ha considerat a preguntes dels diputats a la comissió de frau del Parlament sobre les suposades irregularitats de la seva contractació el 1996, que era prorrogable per quatre anys, tot i que avui segueix vinculada al consistori.

   Ha explicat que la van contractar el 1996 quan a Sant Vicenç de Montalt governava una coalició CiU-ERC: "Em van venir a buscar perquè necessitaven un arquitecte, em van fer una entrevista i em van contractar".

   Ha explicat que no es va convocar com a plaça d'arquitecte sinó que es va fer com un servei de consultoria externa, i que això era "una pràctica habitual" als ajuntaments de menys de 10.000 habitants.

   Des del 1987 tenia un lloc semblant a Sant Andreu de Llavaneres (Barcelona) i, fins avui, ha explicat que ha treballat amb corporacions municipals de "tots els colors": majories absolutes de CiU, governs d'ICV, tripartits i del PP.

   A preguntes del diputat d'ERC Oriol Amorós, Marta Pujol ha explicat que, després de llicenciar-se com a arquitecta el 1987, entre 1988 i 1997 va obtenir 12 encàrrecs de la Generalitat, que va contractar els seus serveis per a diversos projectes d'obra pública, i ha assegurat que tots els encàrrecs van ser "segons la legislació vigent".

   La filla de l'expresident Pujol, amb el seu pare al capdavant de la Generalitat, va fer un estudi sobre les modificacions de les normes subsidiàries a la Cerdanya; una promoció de 102 habitatge a Calella; una altra promoció al mateix municipi d'altres 72 habitatges, i una altra al municipi de Blanes.

   A més, va ser l'arquitecta d'un centre d'atenció primària (CAP) a Sant Cugat del Vallès; un centre per a ancians a Vilafranca del Penedès; un centre assistit a Barcelona; un altre CAP a Llavaneres; un arxiu a Manresa i una escola a Lliçà d'Amunt.

   L'arquitecta també va aconseguir un contracte per fer el projecte d'un centre cívic a Sant Vicenç de Montalt, i ha assegurat que això no era incompatible amb el fet que fos l'arquitecta municipal del mateix municipi.

TASQUES PER A L'ADMINISTRACIÓ

   Pujol ha exposat que els seus contractes amb l'administració van representar un 20% del volum de treball del seu despatx, i ha defensat que sempre va treballar molt més per al sector privat que per al públic, malgrat que eren uns anys en els quals feia molta obra pública.

   Ha lamentat que el Parlament torni a posar la lupa sobre els seus projectes, ja que el 1999 diversos grups de la Cambra ja van exigir explicacions sobre les relacions entre el despatx de Pujol i l'administració pública: "Pensava que ja havia quedat suficientment debatut", ha ironitzat.

   Pujol ha assegurat que mai no es va entrevistar amb consellers de la Generalitat per aconseguir contractes, i ha defensat que va buscar encàrrecs com a arquitecta "repartint targetes" i buscant contactes com ho hauria fet qualsevol altre arquitecte.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés