Actualitzat 10/09/2016 20:40

Puigdemont vol una Catalunya que faci aportacions "al progrés de la humanitat"

Carme Forcadell, Manel Esteller y Carles Puigdemont
JORDI BEDMAR / GENERALITAT

Forcadell: Catalunya persistirà en ser més lliure com en la lluita contra el càncer

BARCELONA, 10 set. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha apostat aquest dissabte per fomentar a Catalunya un model de país que a través de la investigació i el coneixement faci aportacions rellevants "al progrés de la humanitat".

Ho ha dit en un acte al Parlament en què la Cambra ha lliurat la Medalla d'Or a l'investigador Manel Esteller per la seva feina i els "èxits aconseguits" en la lluita contra el càncer, pels quals ha rebut reconeixement internacional.

"Volem que se'ns reconegui com a un poble que pot fer aportacions rellevants al progrés de la humanitat", ha continuat Puigdemont, que ha demanat que ningú es resigni en la lluita contra malalties devastadores.

En la lluita contra el càncer, Puigdemont ha formulat aquesta petició: "La determinació a no resignar-se a allò que semblava impossible, a allò que volem vèncer. Investigant, posant-nos d'acord i fomentant el coneixement".

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha destacat el valor festiu de la Diada i ha dit que Catalunya persistirà en ser una societat més justa i més lliure, "com persistirà en la lluita contra el càncer fins que la humanitat el venci".

Forcadell també ha apel·lat a la dimensió internacional del treball d'Esteller: "La lluita contra el càncer és de tota la humanitat i és un orgull per a tots els catalans que des del nostre país es contribueixi a aquesta tasca universal".

La presidenta de la Cambra catalana ha afirmat que per aconseguir els èxits i els objectius a la vida cal fer "un treball rigorós i a vegades poc vistós però imprescindible, també en política".

PETICIÓ ALS POLÍTICS

Esteller ha reclamat a la classe política apostar per la salut, l'educació, la investigació i el coneixement enfocat sobretot a les generacions que vénen: "Tenim problemes molt greus en salut, que es resoldran si tenim unes generacions ben formades i no es perd talent".

Ha agraït no només haver rebut el premi, sinó que l'hi hagin concedit per unanimitat dels partits, ja que considera un gran valor que "gent que pensa tan diferent" es posi d'acord per prendre una mateixa decisió.

Esteller ha recordat a persones que han mort pel càncer, però també a gent que té malalties neurodegeneratives o malalties minoritàries i ha fet una última petició: "Posem avui les bases d'una societat basada en l'educació i el coneixement".

Llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona (UB) i postdoctorat per la Universitat John Hopkins de Baltimore (Estats Units), Esteller és autor de més de 300 articles científics, i el seu treball investigador ha estat clau per al descobriment recent d'alguns fàrmacs antitumorals i obre el camí per conèixer el epigenoma humà.

MAS I MONTILLA

A l'acte hi han assistit representants dels partits polítics: Jordi Turull (JxSí), José María Espejo Saavedra (C's), Eva Granados (PSC), Lluís Rabell ([SíQueEsPot]) i Santi Rodríguez (PP), a més de membres del Govern com el vicepresident, Oriol Junqueras, i la portaveu, Neus Munté.

També ha destacat la presència dels expresidents de la Generalitat José Montilla (PSC) i Artur Mas (PDC), els expresidents de la Cambra Ernest Benach (ERC), Núria de Gispert i Joan Rigol (Demòcrates), a més de la delegada del Govern espanyol, Llanos de Luna, i el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés