Publicat 10/06/2016 15:14

Álvarez demana als treballadors que vagin a votar per resoldre els seus problemes

Pepe Álvarez, UGT
EUROPA PRESS

Munté celebra l'acord per tornar l'extra del 2012 als funcionaris catalans

BARCELONA, 10 juny (EUROPA PRESS) -

El secretari general d'UGT, Pepe Álvarez, ha demanat aquest divendres als treballadors que votin a les eleccions perquè el pròxim govern busqui solucions als seus problemes, i que, quan decideixin, tinguin en compte el que proposen els partits i "les possibilitats que el que proposen es converteixi en realitat".

En clausurar el congrés constituent de la Federació de Treballadors de Serveis Públics (Fesp) d'UGT Catalunya, ha demanat convertir aquests comicis en una gran oportunitat per debatre els problemes dels treballadors i les classes populars, des de la marxa enrere a les retallades dels serveis públics fins a la recuperació dels salaris.

Ha afirmat que sense la derogació de les reformes laborals no es pot avançar perquè no es restablirà l'equilibri per poder negociar, i veu normal que als ciutadans els costi decidir-se qui votar a causa de les estratègies polítiques internes.

Per això, ha dit: "Qui sigui vicepresident m'és igual; ja ho discutirem quan hagin passat les eleccions. L'important ara és debatre els problemes, oferir solucions".

Ha incidit que la immensa majoria dels ciutadans no ha sortit de la crisi, i que a Espanya no s'està creant ocupació, sinó que s'està repartint, i es rebaixa l'atur perquè centenars de milers de joves han marxat a l'estranger, tants com els habitants que tenen algunes comunitats autònomes, i que no podran votar.

CAMIL ROS: "CLATELLOT" ALS POLÍTICS

El secretari general d'UGT Catalunya, Camil Ros, ha asseverat que "per higiene democràtica i social" cal votar per fer fora el PP, amb l'objectiu de derogar la reforma laboral i altres lleis que, segons la seva opinió, porten a la pobresa social i salarial.

Ha considerat que la política mereixeria un clatellot perquè, si els partits haguessin pensat en els ciutadans en comptes de les seves estratègies, "segurament al Congrés s'hauria derogat la reforma laboral, i al Parlament s'estaria debatent la renda garantida de ciutadania".

NEUS MUNTÉ

Al mateix acte, celebrat al paranimf de la UB, la consellera de Presidència, Neus Munté, que és afiliada a UGT, ha valorat la feina dels sindicats perquè estan en contacte amb les necessitats de les persones, i ha reconegut que el moment actual és complex per la crisi viscuda, que també ha afectat els serveis públics.

Ha celebrat l'acord tancat dijous amb els sindicats de la funció pública per tornar la paga extra del 2012, i l'ha qualificat de "pas endavant", al qual li agradaria que seguissin molts més, més ràpids i més contundents, a favor dels drets laborals i socials dels treballadors públics de Catalunya.

Ha afirmat que amb les seves responsabilitats a la Generalitat ella no ha canviat de bàndol, sinó de banda, i ha celebrat la fusió de la nova Fesp aprovada a UGT "en defensa del sindicalisme i la millor defensa dels drets dels treballadors públics", malgrat les dificultats i especificitats de cadascun dels sectors.

DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICS

A la clausura també hi havia la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, així com el rector de la UB, Dídac Ramírez, que ha explicat que és afiliat d'UGT des de fa més de 30 anys, i ha volgut reivindicar la importància dels serveis públics i la necessitat de dotar-los dels recursos suficients.

També ha exposat que els Pressupostos són una eina de gestió de la qual tot règim parlamentari democràtic parlamentari es dota, però "no com a substitució de les funcions públiques".

Ha argumentat que, malgrat la limitació dels recursos públics, això no pot anar en detriment de la qualitat dels serveis perquè té efectes a llarg termini: "Els serveis públics no són sectors especulatius ni oportunistes, sinó estructurals i bàsics per a l'estabilitat del país".

NOVA FEDERACIÓ: FESP

La nova Fesp integra els sectors de Serveis Públics (administració local, de la Generalitat i estatal, salut i serveis sociosanitaris, postal, entre d'altres) i els de la Federació d'Ensenyament, dins del procés de reorganització interna del sindicat, que passarà de set a tres federacions sectorials: indústria, serveis públics i serveis privats.

La secretària general de la nova Fesp és Encarna Fernández, que forma part de l'única candidatura presentada; l'acompanyen Ramon Cebrián com a president, i com a vicesecretaris Manolo Viedma, M.Ángel Sánchez i Montserrat Romero, així com 13 secretaris més.

Camil Ros considera natural que hi hagi hagut tensions per aconseguir aquesta fusió, i defensa que l'important és el consens i la unitat per fer una "gran acció sindical" després de debatre als congressos les estructures organitzatives, i ha assegurat que sense un sector públic més potent no hi ha futur, que ha afegit que és generador de riquesa i ocupació.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés